Снимка: iStockНай-малко 45 хил. служители, отговарящи за опазване на личните

...
Снимка: iStockНай-малко 45 хил. служители, отговарящи за опазване на личните
Коментари Харесай

Нужни са поне 45 хил. служители по опазване на личните данни

Снимка: iStock

Най-малко 45 хиляди чиновници, отговарящи за запазване на персоналните данни, следва да бъдат незабавно назначени. Това би трябвало да се случи до май, когато влиза в действие нов европейски правилник.

В България има над 450 хиляди админи на персонални данни. Поне 45 хиляди от тях обработват огромни бази данни и би трябвало да имат чиновници за запазване на информацията.

При приключване на данни санкциите са до 20 млн. евро и до 4% от годишния оборот. Бизнесът обаче не е изцяло осведомен с новите условия.

Лични данни са вашите имена, адрес, местонахождение, приходи, здравна информация, онлайн връзка и даже адреса за е-поща, написа btvnovinite.bg.

Новият правилник няма да разрешава на огромните компании, които ви дават услуги, да трансферират, да вземем за пример, без ваше единодушие данните ви на компании, които събират отговорности.

„ 80% от европейските консуматори не са сигурни, че техните данни са добре предпазени ”, разяснява министърът за българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР