Снимка: Ирина Жерева, bTV Мотористът, който беше убит от мълния

...
Снимка: Ирина Жерева, bTV Мотористът, който беше убит от мълния
Коментари Харесай

Мотористът, убит от мълния в Пирин, е бил на билото на планината по време на бурята


Снимка: Ирина Жерева, bTV

Мотористът, който беше погубен от гръмотевица в Пирин през вчерашния ден, е бил на билото на планината по време на случая. Това споделиха в предаването „ Тази сутрин” по bTV планинските спасители от Банско, които се отзоваха на апела за помощ.

Сигналът за случая е получен през вчерашния ден малко след 14 ч. в региона на връх Ореляк. Група мотористи от едно от селата в региона на Гоце Делчев излизат да карат тъкмо там и когато едно от момчетата стопира на едно от билата е ударено от гръмотевица, за жалост смъртоносно. Няколко екипа от службата потеглят незабавно към региона, само че не съумяват да окажат животоспасяваща помощ, изясни спасителят Наско Уков.

Това е доста огромен мал късмет, рядко се случва удар от гръм, само че въпреки всичко се случва, сподели Михаил Климов.

Той моли към туристите, когато видят, че прогнозата е за неприятно време,особено за гръмотевична стихия, хората да стоят надолу, да не вървят по билата, изключително по откритите елементи на планината.

Има ли подозрения за гръмотевична стихия, туристите би трябвало оптимално да се изтеглят надолу, защото в планината тези стихии се образуват оптимално бързо, добави спасителят.

Сега е дъждовно, тревите и пътеките са хлъзгави и туристите би трябвало да бъдат много деликатни.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР