Снимка и видео Туитър, Tennis TVЧерната серия за Григор Димитров

...
Снимка и видео Туитър, Tennis TVЧерната серия за Григор Димитров
Коментари Харесай

Григор загуби от американец в Торонто

Снимка и видео Туитър, Tennis TV

Черната серия за Григор Димитров няма край. 

Най-добрият български тенисист Григор Димитров продължава да редува загуби. Бившият №3 в международната класация напусна шампионата от сериите " Мастърс " 1000 в Торонто още след втория кръг. Хасковлията отстъпи на американеца Райли Опелка в два сета - 3:6, 4:6. От началото на май Григор има единствено две победи, а за този интервал позволи цели седем провали. Преди седмица той отпадна още на старта във Вашингтон, а в този момент не съумя да преодолее първия си противник и в Торонто.

Димитров, който има полуфинал на шампионата в Канада през 2014 година, беше подложен под №14 в главната скица. Неговият противник Опелка в профил в предходния кръг Ник Кирьос след поврат, а против българина сподели по-здрави нерви в най-важните разигравания и стигна до успеха.

Нещата се развиха зле за Григор Димитров през цялото време. Той изостана с 0:2 след ранен пробив, а мощният и в това време ефикасен сервис на Опелка му позволяваше да поддържа задатъка си. В първите два гейма, в които трябваше да посреща, българинът не завоюва нито една точка. При 3:5 той съумя да затрудни съперника си, само че осмият ас на Райли Опелка му донесе спечелването на първия сет.

Димитров започва решително втората част, за което оказа помощ и началният му удар. Българинът стартира да играе по-разнообразно и с лекост взимаше подаванията си до 4:4, когато позволи няколко следващи неточности и съперникът му се възползва. Късметът също беше на страната на Опелка, който завоюва решителната точка след интервенция на мрежата.

Григор получи опция да върне пробива, само че Опелка показва храброст и излезе на мрежата след втори сервис, като отрази точката за пробив. Последваха два мощни сервиса и мачът завърши в интерес на американеца, който в идващия кръг ще се изправи против Лойд Харис или Фелисиано Лопес, написа Sportal.bg.

Reilly rolls
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР