Снимка и видео: МВРОсем автомобила на обща стойност над 1,5

...
Снимка и видео: МВРОсем автомобила на обща стойност над 1,5
Коментари Харесай

МВР пусна ексклузивни кадри от акцията в Меден рудник! Вижте несметното богатство на арестуваните

Снимка и видео: Министерство на вътрешните работи

Осем автомобила на обща стойност над 1,5 милиона лв., създадени 2018 и 2019 година, маркови часовници за хиляди евро, злато, бижута и скъпо и прескъпо обзавеждане на палатите, половин милион на сметка и така нататък - това благосъстояние натрупала бандата от четирима сводници, арестувани в акция на спецпрокуратурата в София и в бургаския квартал " Меден рудник ", написа Канал3.бг.

``
реклама

Организираната незаконна група за трафик на дами за полова употреба работила освен у нас, само че и в Австрия и Германия, разкриха на конференция шефът на спецпрокуратурата Димитър Франтишек Петров и шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов.



" Извършените процесуално-следствени дейности са на територията на град София, град Бургас – главно, град Ямбол и град Силистра. В хода на тези процесуално-следствени дейности са арестувани главно към сегашния миг четири лица, на които са повдигнати обвинявания за присъединяване в проведена незаконна група “, разгласи прокурор Франтишек.



Момичетата били подмамвани от сутеньорите, които ги лъжели, че са влюбени в тях. Те били записвани по време на полов акт, след което били шантажирани да проституират против опасност записите да се излъчат обществено. 

" Обикаляли са заведения по морето. Запознавали се с несъмнено момиче. Симулирало се усеща, обич сред тях, като въз основа на тези към този момент построени връзки момичето е било изпращано в Германия, където под напън, отделено от близки и родственици, е принуждавано да проституира ", разказа похватите на сводниците прокурор Франтишек.



" Другият метод, сходен на първия - след инцидентен сексуален контакт, който е бил следен – записвани са половите актове, след което девойките са били принуждавани да проституират под заплаха на това, че въпросният запис ще бъде публикуван и те ще бъдат, по този начин да кажем, обществено опозорени “, изясни Димитър Франтишек.

Иззети са огромно количество пари, банкови нареждания и такива по системи за бързо заплащане за над 500 хиляди лева Това са сумите, които групата генерирала от половата употреба на дамите.

Ивайло Спиридонов изясни, че оперативната работа по тази група почнала през юни т.г. Съмненията пристигнали поради първокласния метод на живот на обвинените. Жените били принуждавани да проституират с изключение на в Германия, само че и в Австрия. Парите са вложени в скъпи часовници и нови модели извънредно скъпи коли.

" Мога да кажа, че паричната сума, на която възлизат тези коли - осем автомобила са конфискувани, са над 1,5 млн. лева Намерени са част от платежните нареждания “, сподели Ивайло Спиридонов. Според него това е поредна извънредно сполучлива акция. Той поздрави проверяващите, защото трафикът на дами за полова употреба било нещо " извънредно гнусно “ и то било приоритет за сътрудниците му.

Димитър Франтишек разгласи, че са открити пет експлоатирани дами на територията на България. Това обаче била по-малката част. Останалите били в Германия. Жените били пълнолетни.

Някои от тях " се откачали “ от сутеньорите, по думите на Ивайло Спиридонов, и водели към този момент напълно друг метод на живот. Те също щели да бъдат разпитани. Мерки за неотклонение се чака да бъдат гледани в съда на следващия ден.

Много дребна част от облагите оставали в девойките. Те били настанявани в квартири, наети от сутеньорите. 

Жените не били наясно какво с какво разполагат в банковите им сметки. Една от тях, да вземем за пример, не знаела, че в сметката й в Германия има 67 000 евро.

" А е разполагала единствено с 200 евро и си е купила маратонки, примерно. Изключително нищожно са разполагали с финансови средства. Всичките финансови средства са били взимани от въпросните лица, които са ги склонявали, и влагани по съответния метод “, добави Ивайло Спиридонов.

Димитър Франтишек акцентира, че производството е в доста ранен стадий. При покачване на надлежно обвиняване щяла да бъде известена и КПКОНПИ.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР