Снимка: Христо Христов Педагожката Весела Тодорова, която има 20-годишен стаж

...
Снимка: Христо Христов Педагожката Весела Тодорова, която има 20-годишен стаж
Коментари Харесай

Второкласник би шамар на учителка пред очите на родителите си

Снимка: Христо Христов Педагожката Весела Тодорова, която има 20-годишен стаж като учител по британски език, шеф, зам. шеф и педагог е изумена от случилото се с нея на 19 септември в главно учебно заведение „ Отец Паисий “ в село Калояновец

Педагожката Весела Тодорова, която има 20-годишен стаж като учител по британски език, шеф, зам. шеф и педагог е изумена от случилото се с нея на 19 септември в главно учебно заведение „ Отец Паисий “ в село Калояновец
Второкласник от главното учебно заведение „ Отец Паисий “ в старозагорското село Калояновец е блъснал пестник на възпитателката си, случаят е станал по обяд на 18 септември под одобрителните погледи на родителите, написа Монитор.

Пострадалата Весела Тодорова, която има близо 21 годишен педагогичен стаж като учител по британски, шеф и зам. шеф на техникуми в Казанлък, е била привикана от шефа на школото за пояснения, който й споделил че има подадена тъжба от бащата на дребния Андрей. В нея се твърдяло, че тя е отговорна, тъй като предния ден  ударила пестник на хлапето в час и даже размахвала нож пред лицето му.

„ Това ме изуми. Веднага си написах молбата за овакантяване, тъй като не видях смисъл да се изяснявам за очевидни неистини и измислици. Директорът Христо Белчев, който би трябвало да е в пенсия, е повече угрижен да резервира броя на учениците поради делегирания бюджет, а не за престижа на педагозите. Помолих служителите на реда, които пристигнаха поради абсурда, да ревизират чантата ми дали има вътре нож. По-късно отидох да подам тъжба и във Второ районно управление (на МВР) „ Полиция “ – Стара Загора, само че там служителят ми сподели: „ Ами такава е обстановката, живеем в циганска страна, постанова се да се съобразяваме с тези условия … “. Получих документа, мисля да отида и до районния инспекторат, само че надали там ще вземат някакво отношение. Преди да ми удари пестник ученикът, върху мен връхлетяха татко му и майка му. Те крещяха, че ще ме подпалят, че няма да си намеря място  не единствено в селото, само че и в България “, изясни Весела Тодорова на 20 септември.

Зам. кметът на Стара Загора Иванка Сотирова, чийто сектор е образованието сбито съобщи, че зная за „ случката “ от телефонен диалог с шефа, само че не можела нищо да предприеме преди да стане ясно мнението на инспектората.

Татяна Димитрова, началникът на РИО- Стара Загора отхвърли възпитателката да е към този момент освободена, занапред щяло да се прави инспекция на място. По думите й прекалено много се драматизирал един – единствен случай, за който към момента нямало изясненост.Според шефа на ОУ „ Отец Паисий “ Христо Белчев случай имало, само че не е бил в класната стая, а на двора, нямало ударени плесници, а единствено опит за разпра от родителите на дребния Андрей, бащата Антон Мирчев, който реагирал нервно и недотам съответно.По-късно пред публицисти Мирчев изрази страдание за постъпката си и съобщи, че макар случилото си няма желание да стопира синовете си от учебно заведение.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР