Снимка: Георги Кожухаров, . Следвайте Гласове в Държим да видим

...
Снимка: Георги Кожухаров, . Следвайте Гласове в Държим да видим
Коментари Харесай

ПП и ДБ: Държим да се оттегли целия законопроект за Изборен кодекс

Снимка: Георги Кожухаров,. Следвайте " Гласове " в
Държим да забележим отдръпването на целия Изборен кодекс. Ако " хартиената коалиция " отдръпна среднощните си безумия, ние още през днешния ден ще влезем в пленарната зала.

Това обявиха водачите на " Продължаваме промяната " и " Демократична България " Кирил Петков и Христо Иванов след изключително съвещание на двете групи. Така те останаха непреклонни в желанието си да не влизат в пленарната зала, макар апелите на ГЕРБ и Бойко Борисов за диалози.
Министерски съвет на партията ГЕРБ избра тези машини, не Мадуро, а Борисов, ЦИК с ръководител от квотата на ГЕРБ, съобщи Петков.
Няма да разясня чувалите с неистини, които се чуха. Ние от самото начало желаеме да работим за бюджета и решение на действителните проблеми на хората, а Българска социалистическа партия, ГЕРБ и Движение за права и свободи избраха да отворят Изборния кодекс. Защо избраха тъкмо този приоритет и имат фиксация на ИК. Това ли е най-важното за жителите, попита Петков. И самичък си отговори: Защото желаят действително да създадат замяна с вота на хората, да връщат действително измамите с хартиените бюлетини, да трансфорат машините в елементарни принтери. 

Още през днешния ден те могат да отдръпват предложенията си и дружно с публичните организации да стартираме този спор още веднъж, изясни Петков.
Днес Политическа партия и Демократична България внасят предложение за основаване на краткотрайна комисия, която да се занимае с Изборния кодекс със период на деяние 1 месец. Тя ще заседава пред очите на всички дружно с гражданските организации.

Предлага се разговор, само че откакто законопроектът, който вкарва безусловно безумство, беше докаран до точката на необратимост процедурно, разяснява Христо Иванов. И изясни, че са подготвени да водят съществени диалози, тъй като става дума за доверието в изборния развой, което беше взривено, както и доверието в това Народно събрание да може да прави обикновено законодателство. И двете доверия бяха взривени и възобновяване им може да стане единствено през структуриран обществен развой, а не на някаква раздумка, към която ни приканиха, добави Иванов. И бе безапелационен, че те няма да беседват с извити ръце.
Сериозен разговор може да се води при две условия - изтеглете си плана, тъй че да стартираме на чисто. Ние сме подготвени да обсъждаме всички аспекти на изборния развой при опазване на машинното отчитане на гласовете, сподели Иванов. Затова в сряда Политическа партия и Демократична България ще влязат да гласоподават в пленарната зала предлагането си за основаване на краткотрайна комисия. Тя ще се занимае с измененията в Изборния кодекс структурирано, обществено, по метод, който в действителност може да създаде някакъв смисъл и нещо ангажиращо, а не следващите лидерски приказки, сподели Иванов. Той изясни, че комисията ще работи 1 месец, тъй като изборният развой не може да бъде променян за една нощ и на една седянка, тъй като това можело да създаде само гърмеж, само че не и доверие.
Ако желаете в действителност да беседваме и да търсим решение - това е форматът, безапелационен бе Ивано. Ако задачата е, тъй като някой се е уплашил от гърмежа, който създаде, да има параванче и завеса, зад която отново да се наложи това, което е решено някъде, ние няма да участваме в това. Не ни търсете за параванче, добави съпредседателят на Демократична България.
Този въпрос не е най-важния, сега нямаме дори бюджет, това го разбираме. Но едно сме сигурни - няма да стоим настрани, до момента в който някои приема промени и залага опция за злоупотреби в изборния развой сред 2 и 4 през нощта, безапелационен бе и Кирил Петков. Изтеглянето на тези среднощни безумия дава рестарта на този развой, изясни той и прикани да бъде подкрепено предлагането им за краткотрайна комисия. 
В 16 ч Политическа партия и Демократична България ще се срещнат с неправителствени организации за Изборния кодекс. 
 
 
 
18 Ное 202210318 Ное 202224418 Ное 202257618 Ное 202211718 Ное 202215918 Ное 2022655Коментариа пък ние ви държим за топките18 Ное 2022 11:28ч.
Ха познайте в този момент!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани16 Ное 2022144015 Ное 202234016 Ное 202258724 Sep 20222777
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР