Снимка: Георги Георгиев, фейсбукГеорги Георгиев даде интервю за Фрог Нюйз,

...
Снимка: Георги Георгиев, фейсбукГеорги Георгиев даде интервю за Фрог Нюйз,
Коментари Харесай

Георги Георгиев, БОЕЦ”: МВР излъга, че са намерили взривни устройства в палатковите лагери

Снимка: Георги Георгиев, фейсбук

Георги Георгиев даде изявление за " Фрог Нюйз ", в което упрекна полицията, че е излъгала, че е намерила взривни устройства в палатковите лагери на митинга в София.

Разобличихме Столична дирекция на вътрешните работи в безспорна режисура и то умишлена, с цел да оправдаят погрома над палатковите лагери в ”кървавата сряда ”. В съда стана ясно, че по време на дейностите на 2-ри против 3-ти септември Министерство на вътрешните работи не са намерели никакви самоделни взривни устройства, не са иззели такива, няма формирани досъдебни производства по отношение на намирането и изземването на такива устройства от палатковите лагери и блокадите.

Това заяви за Фрог Нюз водачът на Гражданско придвижване „ БОЕЦ “ Георги Георгиев.

Ето какво описа още той:

„ Делото което ние заведохме е обвързвано със събитията на 2-ри против 3 –ти септември и погрома, който извърши Министерство на вътрешните работи против палатковите лагери на протестиращите в София. Тогава имаше конференция на шефа на Столична дирекция на вътрешните работи на която бе оповестено, че в палатките и на блокадите са открити самоделни взривни устройства и взривни субстанции, които са дали съображение на Министерство на вътрешните работи да разбият лагерите като рискови.  Ние внесохме заявление по Закона за достъп до информация, с което пожелаваме информация какъв брой самоделни устройства са конфискувани, от къде, по какъв начин са конфискувани, по какъв ред е станало това, има ли формирани досъдебни производства и така нататък

Разбира се, Столична дирекция на вътрешните работи отхвърли да ни отговори и ние заведохме дело в Административния съд. Тук работят бързо и делото бе планувано за през днешния ден. Мина съвещанието и към този момент чакаме решението на съда. Междувременно съдът изиска от Столична дирекция на вътрешните работи информации по посочените от нас въпроси и надлежно заведената кореспонденция. В тази кореспонденция открих документи, т.е. публични информации, в които се споделя, изтъквам буквално: „ по време на дейностите на 2-ри против 3-ти септември Министерство на вътрешните работи не са намерели самоделни взривни устройства, не са конфискувани самоделни взривни устройства, няма формирани досъдебни производства по отношение на намирането и изземването на такива устройства от палатковите лагери и блокадите “. Това е написано категорично – „ от палатковите лагери и блокадите “. Ние всички знаем какво имаше в палатките - имаше единствено вода, храна и облекла на хората, които бяха там, на протестиращите.

Освен това, което те направиха тогава в този момент се прибавят и гнусните неистини, които те изрекоха на идващия ден. Едва ли не ние протестиращите и хората, които поддържахме тези блокади сме някакви терористи. Всичко това е било безспорна режисура и то умишлена, тъй като те нямаха друго съображение за своите дейности.

Надяваме се, че ще ги осъдим публично. Нашата борба е за истината, да разобличим това което споделиха. Ще публикуваме всички документи, от които се вижда това. "

Фрог напомня, че на 3 септември в 8:00 часа дирeктoрът нa CДВР cтaрши кoмиcaр Гeoрги Хaджиeв оправда дeйcтвия нa Министерство на вътрешните работи против палатковите лагери в Coфия с думите: " Пaлaткoвитe лaгeри в eдин мoмeнт ce oкaзaхa мнoгo дoбрo прикритиe нa чacт oт прoтecтирaщитe зa cклaдирaнe нa прeдмeти, кoитo дa изпoлзвaт cрeщу Министерство на вътрешните работи ", и добави: " Cлeд кaтo видяхмe, чe чacт oт caмoдeлнитe взривни уcтрoйcтвa ce вaдят oт пaлaткoвитe лaгeри, взeхмe рeшeниe и oкoлo 03:00 чaca cтaртирaхмe oпeрaция пo възcтaнoвявaнe нa oбщecтвeния рeд и прeмaхвaнe нa блoкaдитe – кaктo прeд CУ, тaкa и прeд " Oрлoв мocт ".

Припомняме още, че Министерството на вътрешните работи отхвърли да даде отговор какъв брой полицейски чиновници от цялата страна са били командировани на 2 септември за първия антиправителствен митинг под надпис ”Велико национално въстание ”.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР