снимка galego.lavozdegalicia.esПродължават да излизат подробности за заловеният в България испански

...
снимка galego.lavozdegalicia.esПродължават да излизат подробности за заловеният в България испански
Коментари Харесай

Испанският трафикант живял във Варна от април миналата година

снимка galego.lavozdegalicia.es

Продължават да излизат детайлности за хванатият в България испански наркотрафикант. По думите на управляващите в страната ни, той е “сериозен сан “, а казусът демонстрира каква е силата на европейските механизми за противопоставяне на престъпността. Сигналът за него е получен на 12 февруари пред европейската мрежа за интензивно търсене на бегълци. Службите във Варна неотложно са се организирали и мъжът е арестуван на 17 февруари. На 26-и същия месец е бил изправен пред Окръжен съд Варна. Магистратите взимат решение да бъде предаден на испанските управляващи. Това най-вероятно ще стане на 13 март, осведоми blitz.bg.

``
реклама

Министърът на вътрешните работи разясни, че българските служби се употребяват с доверие пред всички сътрудници и оправдават това доверие с тези незабавни дейности. Предполага се, че 43-годишният Хорхе Арбиза е влезнал на територията на България с автомобил през граничен пункт Видин-Дунав мост на 28 април предходната година. В Испания против него се водят наказателни производства за присъединяване в интернационална незаконна организация за противозаконен трафик на опиати и пране на пари. Той е разгласен за интернационално търсене въз основа на издадена Европейска заповед за арест, издадена на 15.12.2017г. от правосъдните управляващи в Мадрид. Наказанието за закононарушението, за което той се търси е наказуемо съгласно испанския углавен закон с “лишаване от независимост “ до 13 години и 6 месеца. Деянието е му е наказуемо и по българското законодателство.

При задържането си Хорхе е бил с подправени персонални документи. Съгласно Закона за екстрадицията и Европейската заповед за арест испанският жител има право да отдръпна единодушието си в тридневен период от през днешния ден. Ако не го направи, съдът ще постанови дефинитивно решение по отношение на предаването му на управляващите в Испания до седмица. Мъжът е търсен в страната си още от 2013 година. тогава той е съумял да се измъкне от закона, като е избегнал арест при голяма спецоперация в Аликанте. Властите го вкарват в листата на най-издирваните нарушители в Испания.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР