Снимка: ФокусДесетки протестиращи са се събрали пред сградата на Столична

...
Снимка: ФокусДесетки протестиращи са се събрали пред сградата на Столична
Коментари Харесай

Протестиращи пред Столична община искат безплатен транспорт при мръсен въздух

Снимка: " Фокус "

Десетки протестиращи са се събрали пред постройката на Столична община поради мръсния въздух в столицата. Сред настояванията на уредниците на митинга са изцяло безвъзмезден градски превоз в дни с огромно замърсяване, както и да се ограничи използването на персонални коли, когато се регистрира превишаване на равнището на фини прахови частици в атмосферния въздух, оповестява " Канал 3 ".

``
реклама

Полицейското наличие в региона е засилено.

Пред публицисти в Министерски съвет кметът Йорданка Фандъкова показа, че се е срещнала с част от настояванията на протестиращите през днешния ден. " И те в действителност са същите, като ограниченията и програмата на Общината за по-чист въздух. Готова съм, в случай че има нова мярка, която не е включена в нашата стратегия, да я разясняваме и да можем да я включим. Защото ние сме проучили целия европейски опит, само че се изисква време ", сподели Фандъкова.

По думите й мярката " зелен билет “ е значима. Кметът регистрира, че през вчерашния ден са продадени над 74 000 " зелени билета “ от Центъра за градска подвижност (ЦГМ). " Искам да благодаря на всички жители, които откликнаха на апела. Разбира се, надалеч съм от мисълта, че с помощта на въвеждането на „ Зеления билет “ въздуха през днешния ден е по-чист, знаем, че атмосферните условия доведоха до това. Но това са стъпки и старания, тъй като би трябвало да е ясно, че безусловно всички би трябвало да се включат в ограниченията “, сподели още Фандъкова пред публицисти в Министерски съвет.

" Втората част, която е доста основна, това е подмяната на отопление – вместо нискокачествени въглища и мокри дърва, жителите да могат да се отопляват с екологично гориво “, сподели още кметът на София.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР