Снимка: flagove.comТова, което се очакваше в Испания, стана факт официално

Снимка: flagove.comТова, което се очакваше в Испания, стана факт официално ...

Испания въведе извънредно положение до 9-и май.Снимка: flagove.com

Това, което се очакваше в Испания, стана факт официално днес. В страната е обявено извънредно положение до 9-и май заради пандемията от коронавируса.

Правителството на Испания успя да убеди Конгреса за въвеждането на извънредно положение до 9-и май. Долната камара на депутатите даде зелена светлина по искането на кабинета на Педро Санчес и утвърди извънредното положение с 194 "за", 53 "против" и 99 "въздържали се", пише Novini.bg.

Припомняме, че централното правителство в страната обяви вече веднъж 15-дневна извънредно положение след неразбирателство с местното управление в Мадрид. След изтичането на 15-те дни извънредното положение може да бъде удължено, но само след подкрепа от испанския парламент – обстоятелство, което днес бе постигнато.

Мярката позволява на местните правителства в отделните провинции да ограничават свободното придвижване на хората чрез налагане на полицейски час и затваряне на границите на съответните области.

Правителството осъзнава, че хората започват да се уморяват от всички тези рестрикции, но сега не е моментът да разхлабваме мерките. Изправени сме пред седмици и месеци, които ще бъдат много дълги. Пред нас стои дълъг път за изминаване и една определено дълга зима, а празненствата ще бъдат малко по-различни, заяви пред испанските депутати здравният министър на страната Салвадор Ия, цитиран от "Ел Мундо".

За последното денонощие в Испания са били установени рекордните 23 580 нови случая с коронавирус. С тях общият брой от началото на пандемията възлиза на 1 136 503, обяви днес министерство на здравеопазването. Новите смъртни случаи са 173, след като вчера бяха 267, и вече са 35 639 общо.

Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected]. Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на и вижте още в -  .

Прочети тук -

Източник: petel.bg