Снимка: flagove.comТова, което се очакваше в Испания, стана факт официално

...
Снимка: flagove.comТова, което се очакваше в Испания, стана факт официално
Коментари Харесай

Испания въведе извънредно положение до 9-и май

Снимка: flagove.com

Това, което се очакваше в Испания, стана факт публично през днешния ден. В страната е обявено извънредно състояние до 9-и май поради пандемията от ковид.

Правителството на Испания съумя да убеди Конгреса за въвеждането на изключително състояние до 9-и май. Долната камара на депутатите даде зелена светлина по настояването на кабинета на Педро Санчес и утвърди изключителното състояние с 194 " за ", 53 " срещу " и 99 " въздържали се ", написа Novini.bg.

Припомняме, че централното държавно управление в страната разгласи към този момент един път 15-дневна изключително състояние след недоразумение с локалното ръководство в Мадрид. След приключването на 15-те дни изключителното състояние може да бъде удължено, само че единствено след поддръжка от испанския парламент – събитие, което през днешния ден бе реализирано.

Мярката разрешава на локалните държавни управления в обособените провинции да лимитират свободното напредване на хората посредством налагане на полицейски час и затваряне на границите на съответните области.

Правителството осъзнава, че хората стартират да се уморяват от всички тези рестрикции, само че в този момент не е моментът да разхлабваме ограниченията. Изправени сме пред седмици и месеци, които ще бъдат доста дълги. Пред нас стои дълъг път за изминаване и една несъмнено дълга зима, а празненствата ще бъдат малко по-различни, съобщи пред испанските депутати здравният министър на страната Салвадор Ия, представен от " Ел Мундо ".

За последното денонощие в Испания са били открити рекордните 23 580 нови случая с ковид. С тях общият брой от началото на пандемията възлиза на 1 136 503, разгласи през днешния ден министерство на опазването на здравето. Новите смъртни случаи са 173, откакто през вчерашния ден бяха 267, и към този момент са 35 639 общо.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР