Снимка ФлагманЗнаете ли, че министърът на благоустройството и градското развитие

...
Снимка ФлагманЗнаете ли, че министърът на благоустройството и градското развитие
Коментари Харесай

Невероятно, но факт! Министър на САЩ разговаря на български с бургаска делегация на молитвената закуска при Тръмп

Снимка Флагман

Знаете ли, че министърът на благоустройството и градското развиване на Съединени американски щати доктор Бен Карсън, който е най-хубавият неврохирург в света, приказва български език? Невероятно е, само че е и факт! Това е открила българската делегация на Националната молитвена закуска във Вашингтон при президента Доналд Тръмп. Строителният бизнесмен от Бургас Димитър Ташев, който бе един от представителите на града ни в Съединени американски щати, се е срещнал персонално с Д-р Карсън, даже са си споделили няколко думи на български език, научи Флагман.бг.

Българската делегация регистрира като изключителна сполучлива 66-ото издание на авторитетния конгрес. На него участва и кметът на Бургас Димитър Николов, който се срещна със международния хайлайф.

На Молитвената закуска тази година са участвали рекорден брой участници - 5200 дипломати и предприемачи от над 140 страни. Освен Тръмп там са били и президентите на Гватемала, Косово, Латвия и министър-председателят на Косово. Представители на кабинета на Тръмп били Рик Тилрсън и Бен Карсън, както и Иванка Тръмп и Джеред Къшнър.

Тридневната стратегия била извънредно интензивна - с доста срещи и сесии със международния хайлайф.

" Президентът Тръмп даде извънредно мотивираща тирада, споменавайки че " Америка е нация на вярващи и дружно ние сме подсилени от мощта на молитвата. Нашите права не ни се дават от индивида, те идват от нашия Създател. Нито една земна мощ не може да отнеме тези права. Ето за какво думите " Хвалете се на Бога " са гравирани на върха на Вашингтонския монумент и същите тези думи са гравирани в сърцата на нашия народ " Държавният глава на Съединени американски щати също приказва и за силата на Божията обич, изключително проявена от хората помогнали на потърпевшите през последните урагани във Флорида ", сподели пред Флагман.бг Димитър Ташев.

На Молитвената закуска той бил на една маса с някогашния Сенатор на Флорида Кони Мак, депутата от канадския парламент Кевин Соренсън и двама народни-представители от унгарския парламент Габор Стауд и Гергели Баранди.

" Изключително съм горделив. Много от делегатите знаеха за България, а при диалога ми с Волкмар Клейн - народен представител от Германския Бундестаг от партията на Ангела Меркел, похвали страната ни с европредседателството ", сподели още Ташев, като добави, че е показал опциите за вложения в Бургас пред представители на бизнеса от китайска делегация - огромна петролна компания, както и огромното дружество за електронна търговия Alibaba.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР