Снимка: ФлагманПредседателят на Адвокатската колегия в Бургас Юрий Бошнаков днес

...
Снимка: ФлагманПредседателят на Адвокатската колегия в Бургас Юрий Бошнаков днес
Коментари Харесай

Голям скандал в адвокатската колегия на Бургас – изчезна голяма сума пари от банков депозит

Снимка: Флагман

Председателят на Адвокатската гилдия в Бургас Юрий Бошнаков през днешния ден се е срещнал с окръжния прокурор Георги Чинев, след което е внесъл сигнал за изчезнали от касата и банковите сметки на публичната организация почти 400 хиляди лв., съобщава  " Флагман ".

В сигнала се  настоява да се подхващат инспекции от способените органи, приложили са нужните доказателства от своя страна, желаят да бъде призована на разпит и Тодорка Ненова –  административен секретар на Адвокатската гилдия, която след встъпването в служба на новото управление през януари т.г. не е идвала на работа в офиса на ул. ”Княз Борис I ” №21 вх.Б.

Ненова  трябвало да съобщи незабавно нужната документи след края на двата мандата от общо шест години на досегашния ръководител юрист Христофор Кондев, парите в брой в касата и наличните суми по банкови сметки. От деня, в който са станали известни измененията в състава на Съвета – 26 ануари т.г., Ненова  обаче непрестанно е в болнични. 

Все отново, новото управление от 9 членове съумяло да влезе в офиса и да направи опит да проработи. Опитът се оказва безрезултатен, тъй като са заварили тотална липса на документи, по които може  да се обясни какъв брой, къде и защо са направени разноски за годините, предхождащи 2019 г. 

Член на новия Съвет показа голямото си отчаяние от това, на което са се натъкнали – в докладите, предадени  по време на Общото заседание,  пишело едно, а на процедура било друго - липсвали към  400 хил.лв. Започнало е търсене на банкови сметки в разнообразни банки със съответните заявки, което още повече усложнило процедурата по определяне на действителното финансово положение. 

В Адвокатската гилдия на Бургас членуват 450 индивида, членският импорт  е 30 лева на месец. Допълнително се образуват доходи и от Центъра за правна помощ. Грубо казано: злоупотребата е голяма и ще се наложи да бъдат разпитани виновни лица от предходните години. 

Днес Флагман посети офиса на Адвокатската гилдия в Бургас, където заварихме юрист Камен Кръстевич, авариен член на Съвета. Кръстевич интензивно работеше, само че отхвърли коментар. 

Негови сътрудници от Съвета споделят, че съумяват да се оправят като дават всеки ден доброволни наряди за сметка на личната им ангажираност в съдилищата и прокуратурата.

В уеб страницата на колегията е пусната публикация, с която се търси адмнистративен секретар, заплатата варира  от 750 до 950 лева според от това какъв като подготовка претендент ще се яви. 

Досегашният административен секретар Ненова бил несменяема от 20 години насам. 

В сигнала до Окръжна прокуратура е разказано, че е изтрита информация от служебния компютър.  По доклади въпросната сума от 400 хиляди лв. би трябвало да е на депозит в банка, само че подобен и към сегашния миг не е открит. Проверени са и трезори на на доста банки, само че безусешно. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР