Снимка: ФлагманПороен дъжд вали почти в цялата Бургаска област. Очакванията

...
Снимка: ФлагманПороен дъжд вали почти в цялата Бургаска област. Очакванията
Коментари Харесай

Дойде ли гръцката буря у нас? Пороен дъжд в Бургаска област, вижте каква е обстановката

Снимка: Флагман

Пороен дъжд вали съвсем в цялата Бургаска област. Очакванията са циклонът „ Ксенофон “, който удари Гърция през последните дни, да засегне и Югоизточната част на България.

Оранжев код за рисково време е разгласен в пет области, измежду които и Бургаска. Очаква се повишение на речните равнища, което може да докара до наводнения, написа Флагман.бг.

Въпреки сериозните превалявания в Бургаска област към този момент ситуацията е естествена, оповестиха за Флагман.бг от Областната администрация. Най-засегнатите населелени места са Поморие, Бургас и Созопол. Трима души от ул. „ Солна “ са поискали евакуация, единият от които човек в неравностойно състояние. Пожарникарите реагират на всички подадени сигнали.

„ Всички улици са проходими, електричество има на всички места. Помпите са изправни и сега, в който спре дъждът, водата от по-засегнатите места ще бъде изпомпена. Уведомили сме  Районната работа по пожарна сигурност и отбрана популацията да се отзоват на сигнали от жители “,  казаха за Флагман.бг от пресцентъра на Община Поморие.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР