Снимка флагман.бгПо-малка част от извънредното положение е минала, но за

...
Снимка флагман.бгПо-малка част от извънредното положение е минала, но за
Коментари Харесай

Кметът на Бургас към съветниците: Не натоварвайте общинския бюджет с национална отговорност, минала е малка част от кризата

Снимка флагман.бг

По-малка част от изключителното състояние е предходна, само че за жалост предстоят повече дни. В момента на бюджета на Община Бургас разчита целия район – ние сме естественият административен и здравен център. Ние поддържаме лечебните заведения, а логистиката им сега на 90 % се обезпечава от общинския бюджет. С тези думи се обърна кметът на Бургас Димитър Николов към общинските съветници, които заседават в зала „ Бойчо Брънзов “ сега. Градоначалникът взе думата за изказване по време на разискването на точката за ограниченията за справяне с рецесията и поддръжка на бизнеса по време на изключителното състояние, написа флагман.бг .

 „ Изключително значимо е да не създадете опасности и предпоставки, бюджетът на Община Бургас да не издържи големия напън. Вземете най-правилните решения, само че дайте и малко време, не вземайте всички ограничения. Дайте ни време, с цел да създадем първокласен разбор, да преценим какви компликации ни предстоят. В изискванията на изключително състояние и рецесия, която не е провокирана от локално събитие, по смисъла на българските закони, главните решения, финансови тласъци и законодателни промени са на национално равнище. Така е в целия свят. Бюджетът на страната се образува от нашите налози. 96% от налозите, които заплащат жителите отиват в държавния бюджет, а единствено 4 остават в общинските. Не натоварвайте толкоз доста общинския бюджет с национална отговорност “, призова Димитър Николов.

„ Надявам се да вземете най-правилните решения. Ще Ви помоля за няколко значими неща. За ковид се изговори извънредно доста, намираме се в невиждана обстановка. Винаги, когато формираме бюджетите, заделяме двойно повече пари за бедствия и рецесии. Това ни оказа помощ доста през 2020 година, само че се нужни още доста средства “, добави той.

Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР