Снимка Флагман.бгМладежи от ДПС направиха малък скандал в Народното събрание.

...
Снимка Флагман.бгМладежи от ДПС направиха малък скандал в Народното събрание.
Коментари Харесай

Скандал в парламента: ДПС посрещнаха Антонио Таяни с компромати срещу националистите

Снимка Флагман.бг

Младежи от Движение за права и свободи направиха дребен скандал в Народното събрание. Те причакаха ръководителя на Европейския парламент Антонио Таяни, който дойде за среща с българските депутати, заяви Флагман.бг.

След като Таяни бе посрещнат при формалния вход от ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, двамата се здрависаха пред медиите. Караянчева предложения госта към кабинета си, когато младежите започнаха да викат към Антонио Таяни и да му подават книги със заглавие на британски „ Nationalism in Bulgaria ” („ Национализъм в България ”).

Шефът на Европарламента и делегацията с него се поогледаха сепнато, само че в последна сметка бяха ориентирани от протокола в противоположната посока.
Пред „ Флагман ” един от протестиращите младежи - Рахим Юмерефенди, изясни за какво са създали акцията: „ Искахме да дадем цялостната картина на господин Таяни – защо иде тирада и подтекста в България и в конкретика в българското държавното управление какво се случва. И по какъв начин рефлектира върху българското общество присъединяване на националистите, по този начин наречените националисти, дефинирани не от мен, а от Съвета на Европа. ”
След въпрос дали са желали да покажат на Таяни, че националистите не са рискови, Юмерефенди отговори: „ Не, в противен случай. Искахме да установяваме ясните обстоятелства и писмено да му представим какви са техните каузи, нескрито. Как използват езика на омразата от най-високата естрада. ”

След запитване дали са от някоя организация, Рахим отговори: „ Ние сме систематичен детайл от младежка организация към политическа партия. Към Движението за права и свободи. Каква е тази ехидна усмивка?! ”

Младежът изясни, че дейностите им са отговор на националистите: „ Те са рефлекция от техните дейности към ясното сегментиране на обществото – в началото към етническите групи; след това към вас – представителите на медиите и така нататък Аз бих желал да задам следния съответстващ въпрос – докога ще продължи това сегментиране на обществото. Първоначално на етническите разлики, след това – на медиите. Докъде и докога? ”

По принцип достъпът до Народното събрание е извънредно непоколебим и стеснен. Очевидно младежите бяха вкарани вътре посредством депутатите от парламентарната група на Движение за права и свободи.

Рахим Юмерефенди изясни, че самодейността е била на младите, както ставало в Движение за права и свободи – самодейностите постоянно идвали изпод нагоре. Депутатите не били в положение да откажат да спомагат.

Самата книга е със злокобен огън на корицата. Вътре са разказани акции на националистите от „ Атака ”, Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ, гарнирани и със снимков материал.

Трябва да се означи, че в пленарната зала по време на речта на Таяни депутатите от Движение за права и свободи не започнаха никакви по-особени дейности и се държаха обикновено. Те обаче може да стачкуват против " Обединените патриоти " при срещата на делегациите, която се организира при закрити врата в зала " Изток " в Народното събрание. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР