Снимка флагман.бгЛегендарният затворник Дончо Пехливанов, който бе тикнат на топло

...
Снимка флагман.бгЛегендарният затворник Дончо Пехливанов, който бе тикнат на топло
Коментари Харесай

Братоубиецът Дончо се отказа да съди България за 500 000 лева, моли за свободата си

Снимка флагман.бг

Легендарният пандизчия Дончо Пехливанов, който бе тикнат на топло за 12 години поради това, че през 2011 година закла брат си Стоян при спор за завещание, през днешния ден пристигна под ескорт в Съдебната палата на Бургас, заяви Флагман.бг.

``
реклама

Той бе отведен в заседателна зала №3 на Бургаския областен съд, където арбитър Захарин Захариев трябваше да прегледа настояването му за предварително освобождение.

Дончо Пехливанов с изключение на с жестокото ликвидиране стана прочут и с това, че искаше да съди България за 500 000 лв.. Мъжът даже си беше намерил юрист, който заведе рекордния иск, а главният му претекст бе обвързван, че в продължение на 3 години – от 2011 до 2014 година лекарите в пандиза, не му обърнали задоволително внимание, с цел да му излекуват хронично заболяване. Това довело до внезапното утежняване на здравословното му положение и последвалият му банкет в болничното заведение. Бургаският административен съд на първа инстанция, а след това и Върховният административен съд отхвърлиха желае му и го накараха да заплати правосъдните разходи от 7500 лв., а самият той тогава се закани да стигне до Европейския съд за правата на индивида в Страсбург.

Днес пред Флагман.бг Дончо призна чистосърдечно, че към този момент няма никакви искания, отдръпнал е желае си, както и всички тъжби, които е подавал. „ Нищо не желая от страната, единствено да изляза на независимост, да отида при фамилията си! Даже ще си платя санкциите ”, каза той минути преди да влезе в правосъдната зала.

Интересен факт е, че настояването за предварителното му освобождение четири години преди приключването на присъдата се разглеждаше от арбитър Захарин Захариев, който преди година освободи Дончо от пандиза на първа инстанция, само че на втора решението бе анулирано и му бе отказано да излезе от пандиза.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР