снимка флагман.бгБургаският окръжен съд, ръководен от Стефан Стойков и Даниел

...
снимка флагман.бгБургаският окръжен съд, ръководен от Стефан Стойков и Даниел
Коментари Харесай

Съдия Стойков след 8-годишната присъда за убийството на Никол: Децата ни растат в агресивна среда, губят морални ценности

снимка флагман.бг

Бургаският областен съд, управителен от Стефан Стойков и Даниел Марков, постанови преди малко 8-годишна присъда на Иван Иванов за зверското ликвидиране на 15-годишната Никол Йончева, осъществено на 20-ти август м.г. в асансьор на блок 108 в жк „ Меден рудник “, написа флагман.бг. 

Присъдата е постановена с цялостно единогласие на правосъдния състав. Престъплението е потвърдено на 100 %, като Иван доста добре е съзнавал, че тя се е мъчила, до момента в който умира. Експертите са безапелационни, че килърът е бил вменяем по време на зверското закононарушение. Неговата умствена назадничавост не е в тежка форма, а даже е близка до естественото. Коефициентът му на просветеност е бил 82, разкри арбитър Стойков.

Бургаският магистрат посочи, че при Иван е липсвала „ спирачка “. Той възприемал зверското действие надали не като нещо обикновено. Причината е, че той бил отритнат от 15-годишната Никол, била задоволителна за Иван да „ боцне “, както той самият се показва, момиченцето с 20-сантиметрово острие в сънната артерия.

„ Тъжното е, че деца убиват деца. Това се дължи на нападателната среда, в която порастват децата ни. Виждате – ставаме очевидци на побои в нощни заведения и на какво ли не “, изясни арбитър Стойков.

Бургаските магистрати постановиха, че Иван би трябвало да заплати и 150 хиляди лева кръвнина на майката на момичето Мими Ставрева. Както и малко над 7000 лева разходи по делото.

Самата Мими Ставрева пристигна през днешния ден в съда, подкрепяна от свои близки. Бургазлийката също изясни, че не се съмнява във виновността на килъра.

„ Всичко е потвърдено. Мотивът е бил, че нещо го е издразнило. Поне по този начин твърди той. Но Никол е срамежливо и възпитано дете, не мога да си обясня какво толкоз е направила, че да предизвика сходна реакция “, каза Мими Ставрева в коридорите на съда.

Там бяха и родителите на Иван, които очевидно към момента не могат да повярват какво е направил личният им наследник и не престават да пазят тезата за неговата непорочност.

Решението на Бургаския областен съд може да бъде обжалвана в 15-дневен период.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР