Снимка Флагман.бгАтентатът на летище Бургас влезе в риториката на БСП

...
Снимка Флагман.бгАтентатът на летище Бургас влезе в риториката на БСП
Коментари Харесай

И атентатът на летище „Бургас” влезе в парламентарния дебат за министерските рокади

Снимка Флагман.бг

Атентатът на летище „ Бургас ” влезе в риториката на Българска социалистическа партия по дебата за министерските рокади.
От опозиционната групировка желаеха полемиката да се предава директно по държавните медии, само че това бе отхвърлено от болшинството, написа флагман.бг.

Депутатите от „ Българска социалистическа партия за България ” нападнаха ръководещите главно по линия на Министерство на вътрешните работи, където министър председателят Бойко Борисов предлага промяната на министър Валентин Радев с Младен Маринов.

Иван Иванов от опозиционната групировка разгласи от трибуната: „ Само преди три месеца тук, в тази зала бе гласуван вотът на съмнение за неуспеха на държавното управление в региона на сигурността – избор, който ще бъде запомнен с оглушаващото безмълвие на ръководещите в опит да покрият неуспехите в бранша. Един избор, който бе белязан със скандални случаи на тежки престъпни закононарушения, убийства, отвличания, бягства на пандизчии, растяща престъпност и гибел по пътищата, която бе увеличена в последно време със гибелта на 17 души, за жалост. Трагедия! И една от аргументите за оставка на днескашните министри.
И за край. Отново 40 пасажера минаха гладко българската граница на летище „ София ” и то от кое място – от Ливан! Нима не бяха оттова атентаторите на летище „ Бургас ”? Е, днешната оставка не е ли доказателство за триумф на този избор? ”

От „ Българска социалистическа партия за България ” първоначално приканиха тримата номинирани за министри – за районен Петя Аврамова, за вътрешен Младен Маринов и за транспортен Росен Желязков, да изложат концепции. Те обаче останаха безмълвни.

Данаил Кирилов от ГЕРБ изясни, че тримата не трябвало да излагат концепции, защото процедурата не го изисквала и номинираните не би следвало да бъдат подлагани на разпит.
Вежди Рашидов от партията на Бойко Борисов също се изрече в сходен смисъл.

От БСП още веднъж настояха, че оставка би трябвало да подаде цялото държавно управление.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР