Снимка Флагман.бг33-годишната бургазлийка побърка жк Лазур“ с агресивното си поведение.

...
Снимка Флагман.бг33-годишната бургазлийка побърка жк Лазур“ с агресивното си поведение.
Коментари Харесай

Млада бургазлийка побърка жк „Лазур“: Потроши дома си

Снимка Флагман.бг

33-годишната бургазлийка побърка жк „ Лазур “ с агресивното си държание. Младата жена има психологични проблеми – с диагноза „ Параноична шизофрения ”, написа Флагман.бг.

Тя живеела напълно сама в апартамент в комплекс „ Лазур ”, нямала живи родственици, които да се грижат за нея и постоянно да й дават медикаментите. В последните дни  положението й внезапно се влошило.  Младата жена счупила прозорец на жилището си, почнала да става рискова както за себе си, по този начин и за близките. След като умрял дядо й преди години, съседка почнала да я наглежда, да й носи храна, даже й плащала сметките, разпределяла й парите по този начин, че да има за всеки ден. Но болната жена почнала да става несъответстваща и положението от ден дневно ставало все по-зле. Тогава друга съседка се обръща  за помощ към публичният медиатор на Бургас Тодор Стамболиев.

„ Момичето е единствено, живее в леден апартамент, няма ток, няма вода. Освен това стана рискова както за себе си, по този начин и за близките. Трябва да й се помогне, тъй като може да стане доста неприятно. Няма по какъв начин някой от блока да се грижи за нея непрекъснато. Има моменти, в които е нападателна и няма по какъв начин да се поддържа връзка с нея. Затова Ви молим за способена помощ! ”- написа в сигнала си Тодор Стамболиев съседката на психологично болната жена.

„ След като се срещнах с жалбата на разтревожената бургазлийка, незабавно изпратих писмо до заместник-кмета на Бургас Лорис Мануелян.  Разбрах, че тя има открита диагноза и на няколко пъти се е лекувала. Нямаше по какъв начин да остана апатичен от това, което се случва. В последна сметка дамата е болна и няма живи родители и близки, които да се грижат за нея. В такива обстановки човек не може да  остане безразличен.  От заместник-кмета по здравеопазване  получих   съответна помощ и поддръжка, с цел да успеем да настаним момичето в психиатричната клиника ”, споделя публичният медиатор Тодор Стамболиев.

Той е признателен на Лорис Мануелян за  бързата реакция и по тази причина, че дружно са  съумели да намерят решение на казуса.  Веднага на място, където живее болната жена, са били изпратени полиция, кола за спешна помощ. Пълно подпомагане оказала и Снежана Атанасова от Дирекция „ Социално подкрепяне ”-Бургас. Така, с общи старания, дамата бе настанена в Центъра за психологично здраве- Бургас.

В лечебното заведение болната жена непринудено се е подписала, че би трябвало да остане под лекарско наблюдаване, което е облекчило процедурата за настаняване. След няколко месечен престой  в болничното заведение тя ще бъде преместена в предпазено жилище за лица с психологични разстройства в Бургас.

Това е следващият случай с тормоз на психичноболни в жк " Лазур ". Последният бе с Лариса, която като се изключи че се държи несъответстващо, и е доста нападателна. Преди няколко месеца тя без причина изрита бременна бургазлийка и 3-годишното й дете.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР