снимка: Филип СахаровЛекарите в Русия се борят да спасят живота

...
снимка: Филип СахаровЛекарите в Русия се борят да спасят живота
Коментари Харесай

Лекари се борят за живота на 14-годишни близначки, страдащи от анорексия. В училището за модели им казали да отслабнат

снимка: Филип Сахаров

Лекарите в Русия се борят да спасят живота на две тийнейджърки, които в са сериозно положение, разследване на анорексия. Те я развили, откакто в учебното заведение за модели им споделили да отслабнат.

14-годишните модели, Маша и Даша Леденева, са на интензивно лекуване в Москва след предизвестие, че са станали " живи трупове ", и никой не може да им помогне, оповестява Dailymail.co.uk.

``
реклама

Момичетата изпаднали в кома, в която били в продължение на три дни, само че откакто били изписани от болничното заведение били закарани в тях, макар че имали потребност от незабавна помощ. Мария Кохно, 29-годишн асистентка по хранене за хора с хранителни разтройства обществено изиска здравна помощ за девойките, тъй като били изложени на риск да умрат в тях. 



" Никой не искаше да помогне на девойките, майка им е ходила по лечебните заведения, само че всички медицински заведения ги отхвърляли, тъй като не желали да се занимават с " живи трупове ", сподели Кохно.

Маша може да се изправи, само че Даша единствено лежaла и даже не можела да си вдигне главата главата си - сподели Кохно. Даша била 36 кг., а сестра й Маша 40. 



Тинейджърките желали да отслабнат,  " тъй че скулите им да са забележими ", с цел да им дават повече фотосесии, сподели Кохно.

Сега девойките са в болница в Москва, само че лекарят, който ги лекува споделил, че има задача да ги избави, само че има риск сърцето на всяка от тях да спре да бие във всеки един миг. 

" Даша постоянно е била малко по-слаба от сестра си Маша.



На двете близначки им споделили от учебното заведение за модели да смъкват по 5 кг, с цел да им се виждат скулите. Тогава и двете били към 50 кг. 

Момичетата почнали да се хранят единствено с храна на пара, не ядели след 17:00. Постепенно порциите и броят на храната им спаднала

Даша, която е била съвършена във всичко, изгубила тежестта си до 36 кг. Маша се пробвала да я настигне със загуба на тегло до 40 кг.

Тяхната разтревожена майка Наталия Леденева споделя: " Те са им споделили, че формата на тялото на Даша е напълно наред, само че Маша трябвало да  смъкна няколко кг. Момичетата са го чули по собствен метод. Тези деца постоянно са били съвършени във всичко, тъй че решили да бъдат съвършени и тук. Всичко стана доста бързо. Първоначално отказали сладкото, след това плодовете, най-после даже и салата не желали ".

Училището за модели в Липецк не разяснява случая.

Превод: Петел

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР