Снимка: фейсбукЗрее огромен скандал между Япония и Русия заради Южните

...
Снимка: фейсбукЗрее огромен скандал между Япония и Русия заради Южните
Коментари Харесай

Зрее скандал по оста Япония – Русия! Мария Захарова: Отношенията между двете страни са отровени...

Снимка: фейсбук

Зрее голям скандал сред Япония и Русия поради Южните Курилски острови.

Официалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи, че определянето на Южните Курилски острови като част от територията на Япония на уеб страницата на Олимпиада 2020 отравя атмосферата сред двете страни.

„ Вярваме, че сходни дейности са неразрешени. Освен правната страна на въпроса обаче има и въпрос на атмосфера, която двете страни се пробват да образуват. Това, което се случва, я трови. “, акцентира дипломатът.

Както означи Захарова, сходни дейности несъмнено не са в интерес на двустранните връзки сред Русия и Япония, и надали са в полза на самия Токио.

Както писа Life.ru, в маршрута на олимпийския огън на уеб страницата на Олимпиада 2020 островите Кунашир, Шикотан, Итуруп и Хабомаи са „  приписани  “ на префектурата Хокайдо. Сенатор Франц Клинцевич назова " присвояването " на Южните Курилски острови планувана провокация и елемент на хибридна война .

Превод: „ Петел ”

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: