Снимка фейсбукВероятните похитители на съпругата на един от най-богатите бизнесмени

...
Снимка фейсбукВероятните похитители на съпругата на един от най-богатите бизнесмени
Коментари Харесай

След отвличането на милионерска съпруга в Норвегия: Похитителите с послание към семейството

Снимка фейсбук

Вероятните похитители на брачната половинка на един от най-богатите предприемачи в Норвегия изпрати обръщение на фамилията й за пръв път, откакто тя изчезна през октомври. Това съобщи през днешния ден юристът на фамилията, представен от ДПА и Българска телеграфна агенция.

Пред кореспонденти юристът Свайн Холден сподели, че " на 16 януари фамилията получило обръщение от хората, твърдящи, че държат Ане-Елизабет Хаген ".

На 31 октомври предходната година 68-годишната Ане-Елизабет Хаген била отвлечена от вкъщи си в Льоренскуг, окръг Акерсхус (недалеч от Осло).

Полицията оповести изгубването на дамата едвам на 9 януари. То било държано в загадка, тъй като в дома на семейство Хаген била оставена записка със опасност.

" Приемаме като положителен факт това, че те реализират контакт, одобряваме това за знак, че Ане-Елизабет е още жива, само че би трябвало да сме сигурни, че е жива, преди да сме в положение да предприемем по-нататъшни стъпки ", сподели Холден.

Адвокатът добави, че фамилията желае да влезе в контакт с изпращача на посланието посредством " по-добри " канали за връзка, тъй като неназованата цифрова платформа, посредством която било изпратено посланието, предложила единствено лимитирани благоприятни условия за това.

Холден отхвърли да разяснява наличието на посланието, както и какъв език е бил употребен в него.

Том Хаген е вложител с бизнес ползи в производството на електрическа сила и недвижимите парцели. Според норвежкия финансов уебсайт " Капитал " положението му се прави оценка на 1,7 милиарда норвежки крони (200 милиона долара).

Полицията удостовери, че има отправено искане за откуп и заплащането му в криптовалута, което прави мъчно да се проследят парите.

Водолази от избавителните служби в Осло не престават да претърсват за вероятни улики езерото Лангванет, на брега на което е ситуиран домът на семейство Хаген.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР