Снимка: фейсбукТова са нормални процедури.Това заяви председателят на ПГ на

...
Снимка: фейсбукТова са нормални процедури.Това заяви председателят на ПГ на
Коментари Харесай

Цветанов за депутатските имунитети: Истината ще излезе в кратки срокове

Снимка: фейсбук

Това са естествени процедури.

Това съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов в Хелзинки по време на конгреса на ЕНП. Думите му са във връзка настояването на основния прокурор Сотир Цацаров да се снеме имунитетът на шестима депутати, измежду които на народния представител от Българска социалистическа партия Илияна Йончева и водачът на „ Воля “ Веселин Марешки, написа novini.bg.

„ Когато българските институции работят, когато има нужда да се извършат съответните следствия и когато депутатите имат съответния депутатски имунитет, това е една процедура, в която основният прокурор сезира българския парламент. Народните представители преценят дали непринудено да се освободят от този имунитет или да минат през процедура в пленарна зала “, изясни Цветанов.

Според него всички народни представители са с настройката да се откажат от имунитета, с цел да могат да бъдат направени съответните инспекции.

„ И несъмнено съдът е този, който ще реши дали обещано лице е отговорно, или не. Но от самия факт, че имаме институции, които работят, самият факт, че имаме депутати, които биха съдействали на следствието - мисля, че истината ще излезе в напълно къси периоди и това е задачата на всички тези процедури “, изясни още ръководителят на ПГ на ГЕРБ.

Той разяснява и избора на Европейската национална партия какъв да е нейният водач на идните европейски избори.

„ Аз съм уверен, че той ще бъде определен безапелационно от днешния конгрес. Хубавото е, че за разлика от другите политически фамилии ЕНП има двама претенденти, двама извънредно мощни и доста аргументирани. Но Манфред Вебер беше с няколко хрумвания по-добър и по тази причина дадох гласа си за Манфред Вебер “, изясни той.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР