Снимка: фейсбукСтратегическият съвет към държавния глава Румен Радев представя за

...
Снимка: фейсбукСтратегическият съвет към държавния глава Румен Радев представя за
Коментари Харесай

Екипът на Румен Радев представи отчет за състоянието на страната с конкретни цифри

Снимка: фейсбук

Стратегическият съвет към президента Румен Радев показва за публично разискване първата част на плана за Национален стратегически документ.

Представянето беше намерено от Румен Радев. Той съобщи, че Съветът е предназначен да създаде и показа други възможности на „ институционалния блокаж и идейния застой, обхванал страната ”, написа actualno.com.

Социологът Александър Маринов показа първата част от плана за Национален стратегически документ.  Анализът на обстановката в България съдържа голям брой данни за положението на страната ни във всички сфери .

„ Бедността у нас продължава да нараства през последните години. През 2019 година делът на хората, които са застрашени от обществено изключване, е съвсем една трета. В тежки материални ограничения живее всеки пети българин. Работата, обаче не подсигурява изплъзване от беднотия ”, съобщи социологът проф. Александър Маринов по време на представянето.

„ По данни на Европейската комисия  разноските за опазване на здравето в страната ни изостават доста с тези в другите страни в Европейски Съюз . Около половината от тези разноски идват от обществени източници ”, сподели още той.

„ Влошава се качеството на образованието у нас.  Според проучване България е на 83-то място в света и на 26 в Европейски Съюз по този индикатор ”, регистрира Маринов. И добави: „ Според PISA 47 % от 15-годишните са функционално необразовани. Всяко 10-то дете не е обхванато в наложителното начално обучение. Сред проблемите в бранша е и застаряването на педагогическия личен състав ”.

„ Системата на обществено подкрепяне е оценена като третата най-неефективна в Европейския съюз ”, уточни още проф. Александър Маринов.

По думите му  България е на последно място в Европейски Съюз по индикаторите за корупция и господство на законите през 2017 г . „ Това приказва за изключителна неефективност ”, безапелационен бе социологът.

Крайно тревожни пък са индикаторите за висока смъртност, ниска раждаемост, миграция на трудоспособно население и обществени неравенства, уточни социологът.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР