Снимка ФейсбукРодителите на загиналия под връх Лхотце алпинист Иван Томов

...
Снимка ФейсбукРодителите на загиналия под връх Лхотце алпинист Иван Томов
Коментари Харесай

Родителите на Иван Томов молят да не се изпращат повече пари по сметката

Снимка Facebook

Родителите на починалия под връх Лхотце планинар Иван Томов молят да не се изпращат повече пари по сметката, която бе разкрита през вчерашния ден, с цел да се покрият разноските по връщането на тялото на сина им в България, написа " Монитор ".

Макар че часове след разкриването й министър председателят Бойко Борисов разгласи, че ГЕРБ ще преведе нужните 70 000 $, близо 20 души са изпратили още общо към 3000 лв..

„ По 50 лв., по 100 лв. са превеждали. В тези сложни времена за нас това е извънреден жест “, сподели майката на Иван Томов – Валентина.

Тази заран от ГЕРБ е преведена обещаната сума – 122 660 лв.. Събрани са общо 125 008,47 лв..

Майката Валентина, бащата Юрий и сестрата Елизавета изричат голямата си признателност към хората, показали съпричастност към голямата им болежка, написа.

„ Когато разбираме, че не сме сами, като че ли ни става малко по-леко “, сподели бащата на алпиниста и добави, че парите, които останат, ще бъдат преведени за благотворителна идея.

В момента се вземат решение организационни въпроси със съдействието на Министерството на външните работи и Консулството на България в Катманду.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР