Снимка фейсбукНяма да постигнем съгласие днес. Ще пристъпим към план

...
Снимка фейсбукНяма да постигнем съгласие днес. Ще пристъпим към план
Коментари Харесай

Борисов: Защо продължават дискусиите за партийните субсидии? Вижда ми се нахално вече

Снимка фейсбук

Няма да реализираме единодушие през днешния ден. Ще пристъпим към проект Б, когато се изчерпи проект А. Пазарлъците, казано по български, не престават. Казано по европейски - консултациите не престават. Това сподели премиерът Бойко Борисов преди началото на съвещанието на Европейския съвет, написа вести.бг. 

Лидерите на Европейски съюз би трябвало да се схванат кой ще оглави Европейската комисия, Европейската централна банка, Европейската работа за външна активност и Европейския съвет. " На ден имам по 3-4 телефоннни разговара. Ние имаме решение - ЕНП завоюва евроизборите и стоим зад нашия кандидат Манфред Вебер. Като виждам довечера няма да се разберем и диалозите ще продължат. Решението на ЕНП е, че поддържаме Манфред Вебер като проект А. После ще забележим. Аз споделям решението на ЕНП и това е виновното решение. Франс Тимерманс е един превъзходен началник, само че тяхната партия е втора. Има доста постове и за това ние от ЕНП споделяме - има време. Спечелили сме изборите и си стоим на позицията. Наистина е доста комплицирано. На този стадий не могат да се изкажат имена. Български еврокомисар ще бъде Мария Габриел. Справя се прелестно. Победи в персонален двубой Елена Йончева. Сегашният сектор е най-подходящ за нея. Това е мое мнение. Ще забележим ", добави министър-председателят. 

" Не мога да схвана за какво не престават полемиките за партийните дотации. Вижда ми се безсрамно към този момент. Преди две години цялата акция на президента Румен Радев мина под мотото за референдума и дотацията за 1 лев. Тогава нямаше изявления, че това е популистко, че това ще унищожи опозицията. Напротив, пердах по ГЕРБ от заран до вечер за какво не одобряваме дотацията да стане 1 лев. Преди няколко месеца бях при Слави Трифонов и споделих, че ще го внеса. Тогава отново никой не сподели нищо, а президентът изобщо не отиде при Слави Трифонов. Щом не им стига дотация от 1 лев, ще има отворено финансиране. Всяка една партия ще може да си търси финансиране, което ще бъде тествано от безусловно всички институции и ще е транспарантно. Не желая да атакувам Българска социалистическа партия, само че аз нямам нищо общо с оставката на Корнелия Нинова. Аз не съм я карал да я напише тази оставка ", безапелационен беше Бойко Борисов.

" Сами започнахме да приказваме по тематиката. Сега би трябвало да решим въпросът със дотациите. Тя е такава, каквото я изиска народът. Иначе щяха да продължат да ни упрекват. Искам да поднеса извиненията си на сътрудниците от Оперативна програма. Не съм прочел кога Красимир Каракачанов е споделил, че му е мъчно, тъй като не има вяра към този момент на най-близките си. Аз също се разделих с най-близкия. Цветан Цветанов ми беше фамилията. На ден по 5-6 пъти се чувахме и разговаряхме, само че се разделихме. Тежко ми е и разбирам Каракачанов ", приключи министър председателят.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР