Снимка: фейсбукЕвропейският съюз трябва да е в Западните Балкани, защото

...
Снимка: фейсбукЕвропейският съюз трябва да е в Западните Балкани, защото
Коментари Харесай

Мария Габриел: ЕС трябва да има влияние на Западните Балкани

Снимка: фейсбук

Европейският съюз би трябвало да е в Западните Балкани, тъй като в случай че това не се случи, други ще бъдат в района. Това мнение посочи еврокомисарят по нововъведенията и зам.-председател на ЕНП Мария Габриел Тя взе участие в конференция " Западните Балкани ", която се организира в НДК в София.



" За мен е доста значимо, че новата Европейска комисия дава ясна поръчка, че Западните Балкани ще бъдат един от водещите цели ", акцентира Габриел, представена от организация " Фокус ".

Пред медиите еврокомисарят отговори на въпрос и за стабилността на района във връзка последните шпионски афери.

" Няма друго противопоставяне, с изключение на съдействие, обменна информация и в последна сметка доверие посред ни. Днешните хакерски атаки, днешните шпионски кавги не са тези отпреди 100 години. Те се развиват доста бързо по отношение на новите технологии. Много по-комплексни и сложни за разкриване са. За мен значимото е да има повече съдействие и доверие за бърз продан на данни и доста повече общи реакции ", разяснява Габриел.

Еврокомисарят посочи, че е значимо да се влага в района - освен в бизнеса, само че и в образованието.

" Изтичането на мозъци е доста сериозен проблем в този район, а то е и наше общо предизвикателство. Разбира се, не би трябвало да забравяме и доста по-големи тематики, свързани със сигурността ", разяснява още Габриел.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорум


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР