Снимка: фейсбук страницата на Мануел Мурийо СанчесИспанската полиция е осуетила

...
Снимка: фейсбук страницата на Мануел Мурийо СанчесИспанската полиция е осуетила
Коментари Харесай

Мъж искал да убие испанския премиер заради плановете за ексхумация на Франко

Снимка: фейсбук страницата на Мануел Мурийо Санчес

Испанската полиция е осуетила планувано нахлуване против министър-председателя Педро Санчес, съобщи ДПА, като се базира на управляващите.

Полицията в самостоятелната област Каталуня съобщи в Туитър, че е арестувала мъж, който " желал да убие " Санчес, и е разкрила огромно количество оръжия в дома му.

``
реклама

Мъжът е бил задържан преди три седмици в каталунския град Тераса по съмнение в обмисляне на нахлуване, сподели полицията в настрана изказване в Барселона.

Твърди се, че 63-годишният мъж е желал да отмъсти за проектите на испанското държавно управление да ексхумира и реалокира тленните остатъци на тогавашния деспот Франсиско Франко, който от гибелта си през 1975 година е заровен във величествен пантеон в мемориален комплекс на северозапад от Мадрид.

Мъжът имал позволение за откритите в дома му оръжия. Той работел в частна охранителна компания. Полицията разкрила 16 огнестрелни оръжия, в това число снайперистки пушки и автомат, предава Българска телеграфна агенция.

Според медийни информации мъжът оповестил в обществените мрежи, че възнамерява да убие Санчес.

Каталунските управляващи обявиха, че той към този момент е бил изправен пред арбитър и сега се намира в затвор в Тераса.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР