Снимка Фейсбук/Мария ЗахароваОтговорът на Русия на новите санкции на САЩ

...
Снимка Фейсбук/Мария ЗахароваОтговорът на Русия на новите санкции на САЩ
Коментари Харесай

Мария Захарова: Отговорът на Русия на новите санкции на САЩ е неизбежен

Снимка Фейсбук/Мария Захарова

Отговорът на Русия на новите наказания на Съединени американски щати е " неминуем ". Това разгласи говорителката на съветското външното министерство Мария Захарова. Тя добави, че ведомството привикало американския дипломат в Москва Джон Съливан, съобщи " Франс прес ".

Съединени американски щати по-рано през днешния ден оповестиха стопански наказания против Русия и експулсирането на 10 дипломати в отговор на съветската интервенция в изборите, голяма хакерска атака и друга враждебна активност.

" Съединени американски щати не са подготвени да се примирят с обективната действителност, че съществува многополюсен свят, който изключва американската надмощие ", разяснява Захарова.

" Неведнъж сме предупреждавали Съединени американски щати за последствията от враждебните им стъпки, които рисково усилват степента на борба сред нашите страни ", добави говорителката.

" Отговорът на глобите е неминуем ", уточни Захарова.

Тя сподели още, че съветското външно министерство е привикало американския дипломат Съливан за диалог, който съгласно нея " ще бъде сложен за американската страна ".

Санкциите идват след нараснало напрежение през последните седмици, когато Русия натрупва войски на границата си с Украйна, а западните съдружници на Киев приканват Москва да отстъпи.

Връзките към този момент се бяха сринали предишния месец, когато американският президент Джо Байдън се съгласи с описанието на съветския президент Владимир Путин като " палач ".

" Вашингтон би трябвало да осъзнае, че ще би трябвало да заплати за деградацията на двустранните връзки, " сподели Захарова в четвъртък.

" Отговорността за това, което се случва, е напълно на Съединените щати. "

Отношенията са в свободно рухване от 2014 година, когато Русия анексира Крим от Украйна и избухнаха боеве сред силите на Киев и проруските сепаратисти на изток.

През годините Съединени американски щати удариха Русия с поредност наказания, в това число поради хипотетичното хакване на президентските си избори през 2016 година и неотдавнашното затваряне на Кремълския критик Алексей Навални.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР