Снимка Фейсбук/Мария ЗахароваЧешката република трябва да знае, че Русия ще

...
Снимка Фейсбук/Мария ЗахароваЧешката република трябва да знае, че Русия ще
Коментари Харесай

Мария Захарова: Русия ще отговори на възможни следващи действия на Чехия

Снимка Фейсбук/Мария Захарова

Чешката република би трябвало да знае, че Русия ще продължи да реагира на стъпките, подхванати от Прага, които са разрушителни за двустранните връзки. Това съобщи формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова в ефира на телевизионния канал  РБК, представена от .

" (В Прага) те знаят доста добре и би трябвало да са наясно по какъв начин ще отговаряме. Колкото по-разрушителни дейности и стъпки подхващат, толкоз повече ще получат в подмяна ", сподели Захарова.

Тя означи, че всевъзможни спорни въпроси сред страните нормално се позволяват посредством съществуващите двустранни механизми, в това число дипломатически. Захарова напомни, че след детонацията във Върбетице чешките управляващи " не са могли да показват каквато и да е версия за случилото се в продължение на седем години ". " Буквално за няколко дни, незабавно след всеобщата офанзива на Запада, изгонването на съветски дипломати от Съединени американски щати, Полша, изказванията за следващи искания за интервенция във вътрешните им работи, Прага се стегна и създаде версия. Но тази версия за два дни обрасна с такова количество подправени вести и неистини от страна на чешките публични лица, нещо което бих желала да подчертая: от дълго време не сме виждали подобен парадокс “, добави дипломатът.

Захарова съобщи също, че експулсирането на чешки дипломати от Руската федерация е съответен отговор на нападателните дейности на Прага. " Бих ги нарекла нападателни и враждебни дейности от страна на Чешката република, на които ние даваме съответен отговор ", сподели тя.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР