снимка: Фейсбук/Кметът на Девня Свилен Шитов се оказа осъден за

...
снимка: Фейсбук/Кметът на Девня Свилен Шитов се оказа осъден за
Коментари Харесай

Кметът на ГЕРБ с най-силен резултат в страната Свилен Шитов осъден за домашно насилие. Блъскал пред Пикадили парк във Варна с врата на кола майката на децата си. Забраниха му да я доближава на 100 метра

снимка: Фейсбук/

Кметът на Девня Свилен Шитов се оказа наказан за домашно принуждение. Срещу него има и издадена ограничаваща заповед, която му не разрешава да приближава на 100 метра дома и работното място на някогашната си брачна половинка. Присъдата на Шитов е доказана на втора инстанция от Окръжен съд – Варна предишния месец.

Свилен Шитов от ГЕРБ е кмет на Девня от 2015 година На изборите през 2019 година засенчи на  даже феноменалнния триумф на ръководещата партия в Доспат, където беше определен еднопартиен общински съвет. Шитов се подрежда преди всичко по поддръжка в страната. За него гласуваха 87.17% от гласоподавателите в община Девня. 

Според решението на съда, ограничаващата заповед е в действие за половин година. Това е намаляване на първичната присъда на Районен съд – Варна, която е наложил заповедта за отбрана от домашно принуждение за цяла година. Шитов апелира това решение, след което срокът на заповедта е понижен, само че това е единствената смяна. Кметът на Девня също по този начин е длъжен да се въздържа от домашно принуждение и да заплати 200 лв. санкция и да заплати разноските по делото.

Случаят, поради който кметът на Девня е наказан, е от 17 ноември предходната година и се разиграва в региона на „ Пикадили парк “ във Варна. Бившите съпрузи, които няколко месеца по-рано са се развели, се срещат, с цел да съобщи майката чисти облекла за децата си, които са решили да останат при татко си няколко дни повече от плануваното.

Шитов се появява на срещата с щерка си и с друга жена. По негово лично самопризнание, двамата са във фактическо общуване. Бившата брачна половинка на блъснала и обидила спътницата на Шитова.

Следващата част от случая се потвърждава от записи на камери и здравна експертиза. Въз основа на тях съдът приема, че Свилен Шитов е предизвикал контузия краката на някогашната си брачна половинка, като ги е блъснал с вратата на колата ѝ и след това ги е притиснал. Магистратите одобряват за правилно и нейното изказване, че през това време я обиждал с думи като „ низък отпадък “, „ мърша “, „ парцал “ и така нататък

Всичко това се случва пред дребната щерка на девненския кмет. Актът на принуждение завършва, когато детето се разплаква.

В решението на съда по обжалването на Свилен Шитов се споделя безусловно следното:

„ Въз основа на изложеното съдът намира, че на дата 17.11.2019 год. в гр. Варна по отношение на молителката Н.Б.А.-Ш. е осъществено от страна на ответника С. Я. Ш. домашно принуждение по смисъла на член 2, алинея 1 от ЗЗДН, а точно: физическо принуждение, изразяващо се в боричкане на вратата на автомобила на молителката върху краката и́ и прилепяне на тялото и́ с вратата на автомобила, вследствие на което са и́ нанесени контузии по двата крайници, както и прочувствено принуждение, изразяващо се в отправени вербални обиди: „ низък отпадък “, " мърша “, „ парцал “. По тези съображения актуалният състав смята, че молбата на Н.Б.А.-Ш. срещу С. Я. Ш. за отбрана от домашно принуждение е основателна и предстои на уважаване, както вярно е признато и в обжалваното решение. Оплакванията във въззивната тъжба за недоказаност на решението, защото било постановено при неправилна преценка и разбор на доказателствата, актуалният състав намира за неоснователни. “

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР