Снимка: Фейсбук/Иван БакаловПо повод преброяването някои припомнят, че България в

...
Снимка: Фейсбук/Иван БакаловПо повод преброяването някои припомнят, че България в
Коментари Харесай

Иван Бакалов: Българите реално сме не повече от 6 милиона, а по документи ще излезем 6,9 милиона

Снимка: Фейсбук/Иван Бакалов

По мотив преброяването някои напомнят, че България в края на соца беше съвсем 9 млн. поданици. Това са леко криви сметки.

Наистина беше 8,95 млн. през 1989 година, само че " великият " общественик Тодор Живков през май прикани Турция да отвори своите граници за българските турци и стартира огромната екскурзия.

България понижа с към 350 хиляди още същата година.

Когато " великите " демократи и реформатори започнаха да декомунизират и унищожиха селското стопанство, хората потеглиха да търсят работа по чужбина. С ликвидационните препоръки закриха директно към половин милион работни места, индиректно - още толкоз. После продължи със закриване на производства и потокът на емигрантите набъбна.

Никой не може да вини и тези, които избраха " уредена страна " или по-висока заплата.

Това написа журналистът Иван Бакалов в обществената мрежа.

И по този начин в този момент сме действително не повече от 6 млн., а по документи ще излезем към 6,9 млн. Само че 1 млн. са сезонни служащи с единия крайник в чужбина, тъй като тук отново няма работа или заплащат смешни заплати. По добре 6-7 месеца в Гърция или Испания и да се върнеш със спестени 3 хиляди евро, в сравнение с да работиш тук за 900 лева заплата в цех за авточасти или за 600 в шивашко дружество. На непознати вложители, написа още Иван Бакалов в персоналния си профил във фейсбук.



Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР