Снимка ФейсбукИскам да ви поздравя за това как се справихте

...
Снимка ФейсбукИскам да ви поздравя за това как се справихте
Коментари Харесай

МС: Луиджи Ди Майо към Борисов: Следихме през цялото време как се справяте с кризата

Снимка Facebook

„ Искам да ви поздравя за това по какъв начин се справихте с рецесията, следихме от самото начало – доста добре. В началото ние имахме тежки загуби, доста съществени последствия, само че в този момент обстановката е овладяна и също започваме да се оправяме “.

Това съобщи министърът на външните работи и интернационалното съдействие на Италианската република Луиджи Ди Майо, който бе признат от премиера Бойко Борисов на среща в Министерския съвет, оповестиха от пресцентъра на Министерски съвет. 

„ Благодаря на вашите медици, които дружно с нашите работят и лекуват ковид с кръвна плазма и антитела. Заедно в този момент създаваме и тестваме лекарство, което във всички случаи оказва помощ и България има опция да го създава в големи количества “, обърна се министър-председателят Борисов към госта си.

Българският министър председател и италианският министър бяха безапелационни, че рецесията, подбудена от COVID-19, не е завършила и във фокуса на европейския дневен ред в този момент е превъзмогването на обществените и стопански последствия от пандемията.

Премиерът Борисов означи, че новият вирус нанесе тежки провали, само че българската текстилна промишленост съумя бързо да се реорганизира и да стартира да създава профилирано защитно облекло, маски, очила, шлемове.

По време на срещата бе очебийно, че извънредно уравновесен и добра основа за договарянията е препоръчаният от Европейска комисия План за възобновяване на Европа. Той включва два съставния елемент - Многогодишната финансова рамка (МФР) за интервала 2021-2027 и новият инструмент „ Следващо потомство Европейски Съюз “, основан от Европейска комисия за възобновяване след ковид.

„ В същото време Кохезионната и Общата селскостопанска политика, които са от основно значение за България, не престават да бъдат съответно адресирани в границите на новия бюджет на Европейски Съюз “, съобщи Борисов. Той подчертава, че България мощно поддържа устрема към привършване на договарянията по МФР и пакета за възобновяване още през този месец. „ Това е от значително значение за незабавното осъществяване на набелязаните ограничения в отговор на рецесията с ковид и за навременния старт на новите стратегии през идващия финансов интервал “, сподели още българският министър-председател.

Италианският министър съобщи пред премиера Борисов поддръжката на своята страна за присъединението на България към Шенгенската зона за свободно придвижване.

Борисов и Луиджи Ди Майо разискаха двустранните връзки, които се развиват динамично и ползотворно. Ярък знак за това са директните задгранични вложения от Италия в България, които в края на 2019 година са позитивни в размер на 2 687.9 млн. евро и по този индикатор страната се подрежда на четвърто място по задгранични вложения у нас след Холандия, Австрия и Германия. В последните години се регистрира също растеж на броя италианските жители, посетили България.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР