Снимка Фейсбук/Даниел МитовДаниел Митов от ГЕРБ атакува остро държавния глава.За

...
Снимка Фейсбук/Даниел МитовДаниел Митов от ГЕРБ атакува остро държавния глава.За
Коментари Харесай

Митов, ГЕРБ: Ако Румен Радев продължава да нарушава насилствено Конституцията, това може да е повод за преждевременното му отстраняване

Снимка Фейсбук/Даниел Митов

Даниел Митов от ГЕРБ нападна остро президента.

За сведение на Румен Радев:

1) България е парламентарна република. Парламентът не приема устни разпоредби и изнудване от президент или министър, още по-малко когато става въпрос за представляващ служебно държавно управление.

2) Ако служебното държавно управление има желание да внася актуализация на бюджета, то тя би трябвало да е фокусирана върху възможни незабавни бюджетни разноски. За такива разноски се твърди, че парите в хазната са налични. Служебният кабинет няма политическата легитимност да основава дълготрайни финансови задължения за страната!

3) Президентът не може да слага осъществяването на конституционните си отговорности под каквото и да било изискване, нито да употребява даването на мандат като стръв за пазарлък. Ако Радев продължава да нарушава принудително Конституцията, това може да послужи като мотив за неговото прибързано премахване.

Това написа Даниел Митов в персоналния си профил във фейсбук.



Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР