Снимка: фейсбукБългарските лекари, програмисти са добре дошли в Европейския съюз,

...
Снимка: фейсбукБългарските лекари, програмисти са добре дошли в Европейския съюз,
Коментари Харесай

Борисов в Брюксел: Няма държава в ЕС, която да е въвела еврото и да е по-зле България

Снимка: фейсбук

" Българските лекари, програмисти са добре пристигнали в Европейския съюз, а страната е вложила доста, с цел да ги образова. Тези, които сме били в социализъм, внезапно се отличаваме от тези, които са с евро. Чакалнята подсигурява банковата система. Не виждам в Европа страна с евро да е позле от България ", разяснява Бойко Борисов в Брюксел, където е на работно посещаване.

Основната тематика на срещата на премиера Бойко Борисов и ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел бе новата Многогодишна финансова рамка за интервала 2021 – 2027 година.

" Средствата от Европейски Съюз са моторът, който ни оказва помощ да се движим по-бързо напред. ", означи българският министър-председател, написа Блиц.

Той посочи, че Кохезионната и Общата селскостопанска политика към този момент имат потвърдена добавена стойност, а техните резултати са забележими и осезаеми за европейските жители.

Министър-председателят подчертава върху изгодите от превъзмогването на неравенствата сред другите райони и изостаналостта. Борисов съобщи, че е основно да не бъде позволено нито един район да се откъсне от общия ритъм на развиване на Европейски Съюз.

" Зелената договорка за България е огромен проблем, само че едва ли Европа ще се откаже от нея и едва ли Екологичен потенциал ще спре да желае това да стане поскоро. Трябва идващите 10 години да се работи доста интензивно ", сподели още министър председателят.  

До 10-15 години би трябвало да се намерят механизми да се заменят въглищата или технология, която да не замърсява околната среда. Сложен развой, само че сме сложили всичко, знаят защо става въпрос ", разяснява Борисов.

" Много мъчно ще е - това са 27 страни. Ние имаме 60 милиарда по-малко, а още режем и искаме всички да получат повече.

Единствената опозиция за влизане в чакалнята на еврозоната е в България. Общият портфейл на едно семейство е значим. Най-лесно е да се
откажем. Това геостратегически е второто световно нещо, което ни праща непосредствено в Европейски Съюз ", добави Борисов.

" Най-лесно е да се откажем от еврозоната. Казаха, че ще ни признаят, в случай че влезем в чакалнята на еврозоната. Ние сме подготвени. след модернизацията на армията, това е второто нещо, което ни вкарва в релси ", изясни той.  

" Снощи сме били с Европейска комисия, през днешния ден с Европейски Съюз. Като знаят, че нещо ще решим, както беше с отпадъците. Те имат шпиони, в това Българска социалистическа партия са ненадминати. Вчера може би е схванала, че ще имаме вечеря с председателката на комисия и закуска с ръководителя на съвета и по този начин. Кое да разясня от всичко ", попита министър председателят. 



Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР