Снимка: Facebook Когато Тайлър Иваноф отива да търси дърва за

...
Снимка: Facebook Когато Тайлър Иваноф отива да търси дърва за
Коментари Харесай

След 50 години – мъж намери съветско писмо в бутилка

Снимка: Фейсбук
Когато Тайлър Иваноф отива да търси дърва за огрев на 30 километра от вкъщи си в Шишмареф, дребен град на дребен остров в Аляска, не чака да откри нищо повече. Особено 50-годишно съвършено непокътнато писмо в бутилка от вино, предава Dnes.bg.

``
реклама

" Най-искрени почитания! От кораба " Сулак “ на съветската далекоизточна флота “.

Докато събирал дърва, в краката на Иваноф попаднала бутилка с коркова запушалка. Той я взел и се опитал да я отвори, само че създателят на писмото се погрижил то да оцелее след препядствията на времето и безпощадната вода. Иваноф поставя много старания с цел да отвори бутилката, даже употребява и зъби.

Писмото вътре е изцяло изсъхнало, даже има мирис на вино. Тъй като Иваноф не схваща съветски, той разгласява фотография във Фейсбук, молейки някой да преведе написаното. Но с изключение на, че получава помощ да разбере написаното в писмото, той провокира интереса на стотици хора и съветските медии.

" Поздравявам този, който открие тази бутилка и го апелирам да отговори на адрес: Владивосток – " Сулак “ за целия екипаж. Пожелаваме Ви здраве и дългоденствие и попътен вятър. 20 юни 1969 година “

Писмото било заигравка от капитана на транспортен съд от руския флот, който просто пожелавал здраве на индивида, който ще откри известието му и го приканвал да откри метод да се свърже с моряците.

Благодарение на телевизионния канал " Русия-1 “ задачата на писмото в бутилката е изпълнена. Те съумяват да намерят създателя – 86-годишният Анатоли Ботсаненко. Когато вижда известието си, мъжът избухва в сълзи от наслада.

" Това е почеркът ми. Наистина! “, възкликва той.

Ботсаненко следил градежа на кораба " Сулак “, който приключил през 1966 година, след което плавал на борда му в продължение на 4 години. Той бил на 36 години, когато на 20 юни 1969 година пуснал бутилката в студените води на океана.

За жал, " Сулак “ е продаден за скрап, а когато журналистът разкрива ориста му пред 86-годишния някогашен капитан, очите му още веднъж се насълзяват, този път от горест.

Някога Ботсаненко бил най-младият капитан в Тихия океан, тогава бил на 33 години. От пътуването си, той събрал доста сувенири, като подпис от дамата на прочут съветски разузнавач, както и сет от дребни бутилки японски алкохол, които са цялостни и до през днешния ден.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР