Снимка ЕвропарламентШефът на Европейската комисия направи важно изявление, с което

...
Снимка ЕвропарламентШефът на Европейската комисия направи важно изявление, с което
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен: Готова съм да се ваксинирам с АстраЗенека

Снимка Европарламент

Шефът на Европейската комисия направи значимо изказване, с което желае да разсее терзанията на хората аз сигурността и сигурността на една от имунизациите против ковид.

Урсула фон дер Лайен би се ваксинирала с препарата на " АстраЗенека ", уточни през днешния ден представител на комисията, заяви Българска телеграфна агенция. В отговор на въпрос, дали тя би приела тази ваксина, той съобщи: " Разбира се ".

Говорителят не можа да отговори дали Европейска комисия би потърсила възобновяване на сумите по контракта с този производител, в случай че Европейската организация по медикаментите (ЕАЛ) реши, че имунизацията не е задоволително безвредна след задълбочената инспекция на известията за смъртни случаи.

Производителите са виновни за сигурността на имунизациите, в обособени случаи отговорност може да се търси от страната, която е купила препаратите, добави той.

По неговите думи всички страни от Европейски Съюз купуват дооворените от Европейска комисия ваксини на идентична цена. Той добави, че страните не съгласуват с комисията решенията си за прекъсване на имунизацията с даден препарат.

Говорителят разясни, че плануваните за Европейски Съюз общо 300 милиона дози ваксина против COVID-19 до края на юни са " очакване ", а не " цел ".

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР