Снимка ЕвропарламентПредседателят на ЕК Урсула фон дер Лайен заяви: Европейската

...
Снимка ЕвропарламентПредседателят на ЕК Урсула фон дер Лайен заяви: Европейската
Коментари Харесай

ЕК е уморена да бъде изкупителна жертва за ваксините според Лайен

Снимка Европарламент

Председателят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен съобщи: Европейската комисия е " изтощена да бъде изкупителната жертва “ за бавнaта дистрибуция на ваксини, предаде

В обсипваща контраофанзива против рецензиите по отношение на бавната европейска акция за имунизация против Ковид-19, Урсула фон дер Лайен пренасочи виновността към производителите, по-специално AstraZeneca, за които сподели, че не са натрупали задоволително дози, откакто са почнали всеобщо произвеждане в Европа.
" Докато AstraZeneca не може да изясни за какво не могат да доставят в Европа, ние следим по какъв начин дози от Европа, създадени тук в Европа, отиват някъде другаде “, съобщи тя пред публицисти в Брюксел. 

" Мисля, че компанията носи отговорност за организирането на личните си доставки “, сподели още Фон Дер Лайен.

Докато Европейският съюз се пробва да форсира имунизациите, броят на изгубилите борбата със болестта продължава да нараства. В понеделник общият брой на смъртните случаи, свързани с ковид в Италия, надвиши 100 000 души, което я прави шестата страна, достигнала черния връх. Броят на новозаразените на дневна база в страната се форсира,като доближи тримесечен връх предходната седмица.
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР