Снимка: ЕПА/БГНЕСРуският президент Владимир Путин подписа указа за назначаването на

...
Снимка: ЕПА/БГНЕСРуският президент Владимир Путин подписа указа за назначаването на
Коментари Харесай

Путин отново назначи Медведев за премиер

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руският президент Владимир Путин подписа указа за назначението на Дмитрий Медведев за министър председател, заяви пресслужбата на Кремъл, представена от ТАСС. Документът е подписан по-малко от час, откакто Държавната Дума даде единодушието си за назначението на Медведев за началник на кабинета. На пленарното съвещание кандидатурата на Медведев беше показана персонално от Путин. Той акцентира, че Медведев е " оглавявал държавното управление в сложни години ".

При нужни 226 гласа 374 депутати поддържаха кандидатурата на Медведев, който е министър председател на страната от 2012 година, а 56 законодатели гласоподаваха срещу. Кандидатурата на Медведев беше подкрепена от " Единна Русия " и ЛДПР, а срещу се оповестиха КПРФ и " Справедлива Русия ".

52-годишният Медведев благодари на съветския водач за поддръжката и акцентира, че е подготвен да направи всичко за развиването на страната. Той съобщи, че желае да разшири пълномощията на финансовия министър Антон Силуанов и да го направи вицепремиер с сектор икономическо развиване. Бившият заместник-министър на защитата Юрий Борисов се чака да бъде вицепремиер с сектор отбранителна промишленост. Бъдещото държавно управление ще извършва оповестения от Путин нов декрет с насоки за работата до края на мандата му през 2024 година Насоките са свързани с възстановяване на виталния стандарт, образованието и опазването на здравето. Цената на антикризисните ограничения, която разгласи Медведев, е към 40 милиарда $. Пълният министерски състав би трябвало да бъде разгласен до седмица.

От 2008 до 2012 година Медведев беше президент на Русия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР