Снимка: ЕПА/БГНЕСЕвродепутатите одобриха отпускането на финансова помощ от 1 млрд.

...
Снимка: ЕПА/БГНЕСЕвродепутатите одобриха отпускането на финансова помощ от 1 млрд.
Коментари Харесай

EП одобри финансова помощ от 1 млрд. евро за Украйна

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Евродепутатите утвърдиха отпущането на финансова помощ от 1 милиарда евро финансова помощ за Украйна, оповестиха от пресслужбата на институцията. Целта на макрофинансовия заем е да помогне на Украйна да покрие част от дефицита си на външно финансиране за интервала 2018 – 2019 година Предложението за отпущането на парите е от Европейска комисия и е ексклузивен инструмент, ориентиран към превъзмогването на съществени финансови усложнения в страни отвън Европейски Съюз.
В утвърдената по време на пленарната сесия в Страсбург резолюция евродепутатите настояха заема да бъде привързан с напредъка в битката против корупцията в Украйна и най-много с построяването на специфичен съд, който да подхожда на рекомендациите на Венецианската комисия на Съвета на Европа. Европейска комисия и Европейската работа за външна активност би трябвало да наблюдават по време на целия развой за осъществяването на изискванията и да създадат обществени заключенията си. В случай, че тези условия не са изпълнени, Комисията следва краткотрайно да приключи или анулира изплащането, означават евродепутатите.
Екологичен потенциал също по този начин счита, че Европейски Съюз не нуждае от по-силна киберотбрана и по-тесни връзки с НАТО. Резолюцията за киберотбраната беше призната с 476 гласа „ за “ против 151 „ срещу “ и 36 въздържали се. Евродепутатите упорстват държавите-членки на Европейски Съюз да покачат качествата на въоръжените си сили да работят дружно и да засилят съдействието си в киберпространство взаимно с НАТО и други сътрудници. Това би довело до повече взаимни киберучения, образования и продан на военни, набиране на експерти по киберкриминалистика, както и възстановяване на експертните знания в региона на киберотбраната за задачите и интервенциите на Европейски Съюз.
Евродепутатите приветстват два нови киберпроекта в границите на непрекъснатото структурирано съдействие (PESCO): платформа за продан на информация за киберинциденти и екипи за бързо реагиране в киберпространство. Те се надяват, че това ще докара до основаването на европейски екип за бързо реагиране в киберпространство, който да координира, открива и противодейства на груповите киберзаплахи.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР