Снимка: ЕПА/БГНЕСБундесверът предупреди всички войници, задействани в охраната на срещата

...
Снимка: ЕПА/БГНЕСБундесверът предупреди всички войници, задействани в охраната на срещата
Коментари Харесай

Германия забрани на военните, охраняващи Г-20, да носят униформи

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бундесверът предизвести всички бойци, задействани в защитата на срещата на „ групата на двайсетте “ в немския град Хамбург за заплаха от вероятни набези против тях от съперниците на политиката на Г-20. Поради тази причина на военнослужещите се не разрешава да носят униформи при напредването от казармите към домовете си, написа сп. " Шпигел ". Във вътрешно уведомление от Министерството на защитата се споделя, че по данни на военното разузнаване „ бойците в униформи, които се движат в градската зона при провеждането на митинги може да бъдат обект на непринудено принуждение от страна на леви стачкуващи “. Инструкциите за " Сигурността и заканите във връзка със срещата на Г-20 " обобщават резултатите от следствието на военното разузнаване. Правилата за всички бойци, които ще бъдат в региона на Хамбург, ще са в действие в интервала 5-9 юли.
Германската полиция за битка с вълнения тази нощ употребява водни оръдия, с цел да разпръсне няколко скупчвания на протестиращи в навечерието на форума на Г 20 в Хамбург. Полицията на първо време изгони стачкуващи, които бяха разпънали палатки в парк в западния регион Алтона. " Това не е легален митинг, а противозаконен къмпинг ", сподели полицейски представител. Малко по-късно, преди среднощ, полицията употребява водни оръдия и пикантен газ, с цел да разпръсне манифестации на няколко стотин души, които бяха почнали да заграждат пътища на разнообразни места, най-много в квартал Санкт Паули. Арестуван е един човек, а минувач, който не е взел участие в демонстрацията, е леко ранен, заяви полицията в " Туитър ". В неделя служителите на реда също използваха пикантен газ, с цел да разчистят палатки на към 600 деятели на брега на река Елба. Седмици наред уредниците на митингите против форума на Г 20 и градските управляващи в Хамбург спорят в съда дали стачкуващите имат право да вършат палаткови лагери. Съдебните управляващи се произнесоха, че макар че подобен митинг по принцип може да е законна политическа проява, полицията има право да забрани къмпингуването върху социална земя.
Над 100 000 антикапиталистически стачкуващи, сред които и няколко хиляди леви екстремисти, се чака да дойдат в северния немски град преди началото на срещата на високо ниво на страните от Голямата двайсетица. Около 20 000 служители на реда ще бъдат ситуирани в региона, с цел да обезпечат сигурността на държавните водачи, които ще вземат участие в двудневната среща.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР