снимка Динко Вълев, фейсбукОчаквано и Динко се опита да се

...
снимка Динко Вълев, фейсбукОчаквано и Динко се опита да се
Коментари Харесай

И Динко тръгна да спасява Вера Су с прахосмукачка и 100 метра маркуч, но го спряха

снимка Динко Вълев, фейсбук

Очаквано и Динко се опита да се намеси в драмата с " Вера Су ".

Транспортното министерство попарило проекта на Динко да избави " Вера Су ". Той се обадил във ведомството и гарантирал, че има подобаващата техника, която може да реши казуса със заседналия транспортен съд, излиза наяве от профила му във фейсбук, пише glasnews.bg.

В последна сметка обаче от ведомството отказали да се възползват от услугите му.

" През миналата седмица се пробвах няколко пъти да се свържа с министъра на превоза. Успях да се свържа единствено с неговата пиарка. Обясних й, че имам техника, големи прахосмукачки с маркучи дълги по 100-110 м., които могат да смучат и непосредствено да товарят в огромни гондоли. Те ме отрязаха и обясниха, че имат проект.

Какъв им е проектът? Да викнат холандска компания, която ще им вземе тройно на това, което ще взема аз. Все още нищо не са създали. Искам парите да останат в България, само че те очевидно не желаят. Защо 1 седмица по-късно нищо не са създали и ще стане екологична злополука. Не се върша на огромен разбирач, само че имам такава техника, която разтваря кораба и по-късно да се дръпне с военния катер ", разяснява Динко.

Припомняме, че екипажът на кораба пожела да слезе на брега. Последваха разпити, след които капитанът и един от неговите помощници бяха арестувани. Те са упрекнати за допускане на засядане на транспортен съд, което може да докара до загуба на живот или до увреждане на непознат парцел и в случай че виновността им бъде потвърдена, ги чакат от 5 до 15 години отнемане от независимост.

Вече стана ясно, че има подозрения за унищожени и манипулирани документи от борда на заседналия край Каварна транспортен съд. Ще се ревизира дали корабът е претрупан единствено с карбамид, или има и други вещества. Следователи, представители на „ Морска администрация “ и на застрахователите ще се качат на борда, с цел да създадат инспекция.

Вчера пък бе открито, че машинното поделение на Vera Su е запълнено с вода и корпусът на кораба е злепоставен, заяви Българска национална телевизия. От всичко това следва че корабът не може да бъде избавен. Той се счита за потопен.

Очаква се през идващите дни корабособственикът да разгласи, че изоставя кораба или че подхваща някакви други дейности, осведоми БНР. Към момента не може да се дефинира положението на товара.

По думите на шефа на Морската администрация капитан Венцислав Иванов, до началото на ноември надали ще се пристъпи към каквито и да било дейности по претоварването на кораба.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР