Снимка Диана БояноваСедмицата започва с топло време, но се задава

...
Снимка Диана БояноваСедмицата започва с топло време, но се задава
Коментари Харесай

Днес - пролет, задава се сняг над цялата страна

Снимка Диана Боянова

Седмицата стартира с топло време, само че се задава сняг над цялата страна към уикенда, вещае прогнозата за времето. Максималните температури през днешния ден ще са от 9 до 15 градуса.

Първата работна седмица на януари стартира с предизвестие за обилни превалявания в областите Смолян, Перник, Кюстендил и Благоевград. Там се чака да паднат сред 30 и 60 литра на квадратен метър дъжд, като над 1700 метра надморска височина ще вали и сняг. 

За Кърджали, Видин, Враца, Монтана, София, Пазарджик и Пловдив е в действие жълт код за рисково време. Там преваляванията ще бъдат малко по-слаби – сред 25 и 35 литра на квадратен метър. 

Над Западна България ще правалява дъжд, а над планините ще има сняг. Следобед и през нощта дъжд ще завали и по Черноморието. Вятърът ще бъде слаб, предвижда синоптикът на Александрина Янкова.

Максималните температури през днешния ден ще са от 9 до 15 градуса, тук-там в северозападните региони - 5-6 градуса. Очаква се във вторник преваляванията да стопират - най-късно в Добруджа. 

В сряда ще има повече слънце, а в четвъртък ще се заоблачава и захлажда. В петък и събота ще вали сняг над цялата страна. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР