Снимка: Дейли сабахСирийският режим си върна контрола над повече от

...
Снимка: Дейли сабахСирийският режим си върна контрола над повече от
Коментари Харесай

Сирийският режим си върна над половината от Източна Гута

Снимка: " Дейли сабах "

Сирийският режим си върна контрола над повече от половината от бунтовническия анклав Източна Гута, където на 18 февруари стартира атака с бомбардировки, заяви Сирийският център за наблюдаване на правата на индивида, представен от организациите. Подкрепяният от Русия режим на сирийския президент Башар Асад е решен да си върне последния бастион на опозицията до вратите на столицата Дамаск. Силите на сирийското държавно управление се доближават към огромния град Дума и западните области на бунтовническия анклав. Те към този момент завоюваха браншове в източната и югоизточната част на анклава. Някои размирен групи към този момент са почнали договаряния с държавните сили и са подготвени да се предадат, защото не устоят на натиска.
Най-малко 45 мирни жители, в това число четири деца, съобщи неправителствената организация, съгласно която множеството са станали жертва на съветски въздушни удари. Центърът нееднократно е упреквал Москва, че нанася удари в Източна Гута, което Русия отхвърля.
Междувременно Съветът за сигурност на Организация на обединените нации прикани за използване на прекратяването на огъня в Сирия и изрази угриженост за филантропичната обстановка в страната. " Обсъдено беше прекратяването на военните дейности. Съветът за сигурност приканва още веднъж за използване на резолюция 2401 ", съобщи непрекъснатият представител на Холандия в Организация на обединените нации Карел Ян Густаф ван Остером, който ръководи Съвета за сигурност този месец. След тричасовото закрито съвещание, свикано по искане на Англия и Франция, той прочете известието за пресата с дълготрайност една минута, отбелязва ТАСС. На 24 февруари 15-членният Съвет за сигурност единомислещо одобри резолюция, призоваваща за 30-дневна пауза във военните дейности в Сирия за оказване на филантропична помощ на популацията. Примирието обачв не се съблюдава.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР