Снимка: Деница Сачева, фейсбукМинистърът на труда и социалната политика Деница

...
Снимка: Деница Сачева, фейсбукМинистърът на труда и социалната политика Деница
Коментари Харесай

Сачева: До края на септември управляващата коалиция ще реши дали минималната пенсия ще се повиши до 300 лева

Снимка: Деница Сачева, фейсбук

Министърът на труда и обществената политика Деница Сачева разгласи, че до края на септември ръководещата коалиция ще реши дали минималната пенсия ще се увеличи до 300 лв. идната година, предаде .

Вариантите за индексация на пенсиите от началото на 2021-ва, обсъждани от ГЕРБ и " Обединени патриоти ", биха коствали сред 1,2 милиард и 3 милиарда лв. на година. Сачева разясни, че обсъжданите разновидности са най-малко три, само че посочи, че тя е последовател на преизчислението на всички пенсии. При този вид биха били преизчислени над 1,1 млн. пенсии, написа nova.bg. 

До края на месеца ще стане ясно и дали през ноември и декември ще има бонуси от по 50 лв. за всички пенсионери.

С бюджета за следващата година ще се трансформират и размери на обществени помощи. Сачева разгласи, че би желала за детските добавки да отпадне доходният тест и всички фамилии да получават средства за децата.

" Универсални детски добавки - за всяко дете, само че това е моето персонално мнение. Въпросът е дали това е допустимо и дали имаме нужните планове и доколко това ще докара до възстановяване на общото ни богатство ", съобщи Деница Сачева.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР