Снимка Дарик радиоОбвинителят от Върховната касационна прокуратура Васил Миков, който

...
Снимка Дарик радиоОбвинителят от Върховната касационна прокуратура Васил Миков, който
Коментари Харесай

Прокурорът Васил Миков не оставил предсмъртно писмо, не казал нищо и на близките си

Снимка Дарик радио

Обвинителят от Върховната касационна прокуратура Васил Миков, който беше открит мъртъв в жилището си в София в сряда, не е оставил предсмъртно писмо.

Не е споделил и нищо извънредно, нито пък се е държал по-особено в последните часове преди да се самоубие, научи   TrafficNews . Съпругата му  Анита, която е разкрила тялото, първо решила, че е получил инфаркт или инсулт, само че след това видяла раната от патрона.

``
реклама

61-годишният магистрат се е прострелял в главата със законно притежавания револвер. При огледа в жилището му,  което се намира на четвъртия етаж в блок в столичния квартал " Младост 2 ", с изключение на криминалисти са били и двама прокурори от Софийската градска прокуратура.

Въпреки безапелационното мнение на полицията, че става въпрос за самоубийство,  близки и познати на Васил Миков са изумени от решението му да постави завършек на живота си.

„ Васил беше тежък темперамент, влагаше доста страст във всичко, само че никой не съумя да го пречупи. Дори в най-тежките за него години, когато като основен прокурор Никола Филчев правеше всичко допустимо да го стъпче и да му стъжни живота, той не се огъна.

Два пъти атакуваха и офиса на жена му, първо го възпламениха, след това го взривиха, само че все пак Васил не си подви опашката. Затова е необичайно в този момент внезапно да натисне спусъка ”, разяснява пред TrafficNews  бивш сътрудник на Миков, който пожела да остане неизвестен..

Според него подхвърлените версии, че умрелият прокурор е имал душевен проблеми в последно време са съмнителни. Миков не се е оплаквал от здравословни проблеми и е бил изцяло съответен, настояват прокурори, които са се срещали с него в последните 2-3 месеца.

За последните години това е трето самоубийство на топ прокурор.

През 2000 година висшият прокурор Николай Джамбов, който също беше конкурент на Филчев, се простреля в служебния си кабинет.

През 2014 година в дома си се самоуби Христо Манчев, който беше заместител на Филчев като основен прокурор, само че за него се знаеше, че страда от тежко заболяване.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР