снимка: читател на ПетелНов протест пред Община Варна накара полицаите

...
снимка: читател на ПетелНов протест пред Община Варна накара полицаите
Коментари Харесай

Нов протест пред Община Варна, полицията се нареди в кордон под прозорците на кмета

снимка: четец на " Петел "

Нов митинг пред Община Варна накара служителите на реда да построят кордон под прозорците на кмета Иван Портних. Това заяви наш четец, който изпрати и фотография на обстановката пред постройката на локалната власт.

Групата протестиращи най-вероятно е част от недоволните от плануваното им редуциране кондуктори от общинската компания „ Градски превоз “. По-рано през днешния ден те се събраха на проява на Червения площад (пл. „ Съединение “) с цел да изразят претенциите си към превозвача и неговия принципал – Общински съвет – Варна.



Служителите в сдружението упорстват още управлението да се ангажира с безвъзмездна преквалификация и обезпечаване на претовареност за останалите служащи, които няма да бъдат преназначени в общинското дружество ТАСРУД или парично обезщетение в размер на 3 /три/ брутни заплати, съобщи Радио Варна.

Припомняме, повече от 200 души би трябвало да бъдат освободени от " Градския превоз " от 1 януари. Причината е въвеждането на автоматизираната билетна система. Кондукторите показаха подготвеност за ефикасни протестни дейности.

Днес митингът на недоволните прерасна и в шествие. Крайната цел на протестиращите е постройката на общината. Транспортните служащи не попречиха придвижването, като се движеха по прилежащия на булеварда тротоар.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР