Снимка ЧЕЗДокументи, свързани с изненадващото придобиване на ЧЕЗ-България от Инерком,

...
Снимка ЧЕЗДокументи, свързани с изненадващото придобиване на ЧЕЗ-България от Инерком,
Коментари Харесай

Разплита се мистерията около документите за ЧЕЗ: В България са! Пратени са от...

Снимка ЧЕЗ

Документи, свързани с изненадващото придобиване на „ ЧЕЗ-България ” от Инерком, са били изпратени в София от почитан член на изпълнителната власт в Чехия. Това съобщи bTV.

Данните са пристигнали от зам.-министъра на финансите Ондрей Ланда, който е и член на Надзорния съвет на ЧЕЗ. Документите са били изпратени до консултант от политическия кабинет на премиера Бойко Борисов.

„ Като разгледах това, което министър председателят на Чехия ми изпрати в този момент – сега, в който го получих пристигнах да го засекретим и да го кажем на хората, тъй като има и банкова информация, и виждам руско-грузински офшорки, съветски банки, български, и то от тези, които и преди по някаква причина са имали проблеми ”, съобщи през вчерашния ден в Народното събрание Бойко Борисов. Той дори заподозря сюжет за събаряне на държавното управление към продажбата на ЧЕЗ.

Днес обаче чешкият му колега Андрей Бабиш съобщи пред държавната осведомителна организация, че е отказал да даде документи по случая на българската страна.

Това от своя страна провокира лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова да съобщи, че „ Бойко Борисов е позор за България и за нейния европейски облик “.

Преди обаче да се разиграе драмата с това пратени ли са или не документи за ЧЕЗ от Чехия, от правителствения пресцентър разпространиха значима информация, обвързвана със договорката.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР