снимка: БулнюзТежка катастрофа. Има пострадали. Екипи на Спешна помощ трябва

...
снимка: БулнюзТежка катастрофа. Има пострадали. Екипи на Спешна помощ трябва
Коментари Харесай

Катастрофа, пострадали, а д-р Димова – пияна. 3-годишно загина при инцидента

снимка: Булнюз
Тежка злополука. Има потърпевши. Екипи на Спешна помощ би трябвало да се отзоват незабавно. Е, вършат го. И в едната от колите за спешна помощ – пийнал доктор. Малко по-късно 3-годишно дете умря. Тепърва ще стане ясна повода за гибелта. Този черен случай е от.

От полицията в града оповестиха, че лекар Димова е използвала алкохол. Пробата с дрегер отчела 1.44 промила алкохол в издишания от нея въздух. На служителката е публикуван ваучър и ѝ е взета кръвна проба.

Проверката е направена след сигнал от роднините на починалото момченце. Те се оплакаха също, че колите за спешна помощ са закъснели доста.

Колата, в която е пътувало детето, се е обърнала в дере, откакто е поднесла на мокрия от дъжда път.
Шофьорът е карал с висока скорост
над 100 км/ч, не е използвал алкохол или опиати. Детето не е било в столче, а в ръцете на майката.

Бисер Йорданов, дядо на умрялото момченце, заварва на мястото полиция и пожарна. Пита ги къде е детето и му споделят, че е под колата. Той твърди, че го извадил самичък, като двама служители на реда са му помогнали да повдигне колата.
Детето не се движило, само че не се знае какво тъкмо е бил положението му. След това мъжът е извадил и снаха си и я е подал на един от пожарникарите. Сложили я на носилка на пожарната. През това време коли за спешна помощ към момента не е имало, съгласно дядото.

Тази заран пред bTV шефът на Спешния център във Враца доктор Галина Лещанска беше безапелационна, че колите на Спешна помощ са реагирали бързо – за 5 минути, а набедената за пияна лекарка не използва алкохол. Но дрегерът регистрира друго.

„ Тази колежка е извънредно съзнателна. Дошла е със личния си автомобил по-рано “, сподели още шефът на Спешния център.

Оттам следва, че тя е нарушила и закона за шофиране в нетрезво положение. 1,44 промила е над разрешеното.

Директорът на незабавния център акцентира също, че на сигнала е реагирал вечерният екип, който е на промяна от 19:30 ч., само че медиците обичайно са пристигнали по-рано на работа. Наложило се е те да тръгнат, тъй като дневният екип е бил на адреси в града.

Лекарите настояват, че 3-годишното момченце е умряло на мястото на случая. Оправдание занапред ще има, само че неприятното е, че е изгубен един детски живот.

Тежко, само че устойчиво остава положението на майката, която пострада при снощната злополука.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР