снимка БулфотоЗастудяването през утрешния ден ще продължи и на места

...
снимка БулфотоЗастудяването през утрешния ден ще продължи и на места
Коментари Харесай

Застудяването не отстъпва, на места дъждът ще премине в сняг

снимка Булфото

Застудяването през утрешния ден ще продължи и тук-там дъждът ще премине в сняг, предизвестяват от Национален институт по метеорология и хидрология.

През нощта ще е облачно и ще продължи да вали, в по-голямата част от Северна България дъждът ще премине в сняг. Очакват се значителни валежи, ще се образува и снежна завивка. В югоизточните региони ще вали дъжд, който ще минава в мокър сняг и тук-там, основно в Източните Родопи ще има условия за поледици.

Утре валежната конюнктура продължава; в множеството региони ще вали сняг, на доста места по поречието на Дунав - дъжд и сняг, в Източна България - дъжд. По високите полета на Западна България, Предбалкана и планинските региони снежната завивка ще се усили още. Вятърът ще се ориентира от север-североизток и ще е сдържан. С него ще нахлуе още студен въздух, а в Лудогорието и Добруджа, както и по старопланинските проходи, ще има условия за виелици и навявания. Дневните температури ще са съвсем без дневен ход. Минималните ще са сред нула и 5 градуса, а оптималните - сред 1 и 6 градуса. В Югоизточна България температурите ще са относително високи, дневните ще доближават тук-там до към 8 градуса; допустима е слаба гръмотевична активност. През нощта против вторник валежите последователно ще отслабват и стопират.

Атмосферното налягане през нощта против понеделник ще продължи да се намалява. През деня ще стартира да се покачва, само че ще остане по-ниско от междинното за март.

Над Черноморието ще бъде облачно и дъждовно. Ще духа сдържан, временно мощен вятър от север-североизток. Максимални температури на въздуха: 7-8 градуса. Температурата на морската вода е 7-8 градуса. Вълнението на морето ще бъде към 3 бала.

Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг. Ще духа сдържан югоизточен вятър, по високите елементи от югозапад. След обяд вятърът ще стартира да се ориентира от север-североизток и ще се усили. С него ще нахлуе още студен въздух и ще има условия за виелици и навявания. Максимална температура на височина 1200 метра към минус 1 градус, на 2000 метра - към минус 3 градуса.

На 23 март, в Световния ден на метеорологията, вятърът в източната половина от страната ще остане от север-североизток, сдържан, с него захлаждането ще продължи; в западната част от страната вятърът ще отслабне, в северозападните райони временно ще бъде от северозапад. Ще доминира облачно време. На доста места, основно в Западна и Централна България, ще превалява слаб сняг. По-късно денем облачността временно ще се раздра. Максималните температури в по-голямата част от страната ще са сред 1 и 6 градуса.

В сряда вятърът от северната четвърт още веднъж ще се усили. На доста места ще има слаби валежи, най-вече от сняг; по-съществени ще са валежите от сняг в планините на Западна и Централна България. Ще се намалят и минималните температури. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР